Stranieri

Eric Bicfalvi, afectat de invazia lui Putin în Ucraina: „Fotbaliștii nu pot trimite bani către familiile lor!”

Fotbalistul român evoluează în Rusia, la FC Ural. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 23:47
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 23:55

În urmă cu trei săptămâni, Vladimir Putin (69 ani) a recunoscut independeța teritoriilor Doneţk şi Lugansk și a decis să invadeze Ucraina. Doar că Volodymyr Zelensky (44 ani) nu a stat pasiv la atacul liderului de la Kremlin și și-a mobilizat armata pentru a opri bombardamentele rusești, iar în țara noastră vecină a pornit un adevărat război care s-a soldat cu moartea a mii de oameni. 

Uniunea Europeană nu a stat pasivă la inițiativa lui Vladimir Putin și a sancționat drastic Rusia din punct de vedere economic. Printre cluburile de fotbal care întâmpină probleme financiare din cauza războiului se află și FC Ural, echipă la care joacă Eric Bicfalvi (34 ani). Însă, mijlocașul român a primit garanția că va continua în Rusia, chiar dacă jucătorii pleacă de la FC Ural pentru că nu își primesc salariile. 

Grigory Ivanov: „Tot trimitem scrisori către Banca Centrală”

„Au plecat deja 4 străini. Bicfalvi rămâne. Cu siguranță spun asta! E căpitanul nostru, joacă meci de meci. De ce ar pleca? Atmosfera la echipă e bună, vom depăși problemele împreună. 

Acum tot trimitem scrisori către Banca Centrală. Fotbaliștii străini nu pot trimite bani către familiile lor, trebuie să găsim o soluție. Nu este deloc ușor, nu știm ce va urma sezonul următor.

Sper ca Guvernul și Federația să ne ajute, să fie alături de noi. Nu putem să oprim campionatul. Acum, mai mult ca niciodată, oamenii din Rusia au nevoie de fotbalul nostru”, a declarat Grigory Ivanov, potrivit Sport24.

Cu 9 etape până la finalul campionatului, FC Ural este pe locul 13, care duce la barajul pentru retrogradare. Însă, echipa lui Bicfalvi poate scăpa automat de eșalonul secund, Federația din Rusia dorind ca din sezonul următor să mărească numărul echipelor din prima Ligă de la 16 la 20. 

Modifică setările cookies