Stranieri

Din Albania pana in Feroe! 99 de fotbalisti romani au jucat in sezonul 2013/2014 in Europa! Golgheterul din San Marino e roman :)

99 de jucatori romani au evoluat sezonul trecut in strainatate. Daca Pantilimon si Vlad Chiriches au fost reprezentantii Romaniei in Premier League, au fost si fotbalisti care au activat in campionate ca cel al Albaniei, al statului San Marino sau in Insulele Feroe.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014, 19:29
Data actualizarii: Luni 09 Iunie 2014, 20:25

Aproximativ 100 de jucatori romani au evoluat in sezonul 2013/2014 in campionatele din strainatate, tara noastra avand reprezentanti din Albania pana in Insulele Feroe - se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal, care a publicat astazi numele tuturor fotbalistilor care au activat in afara granitelor.

Potrivit FRF, din cei 99 de jucatori romani care au evoluat in strainatate, trei au reusit sa castige si titlurile de campioni ale tarilor in care au activat, printre acestia numarandu-se Costel Pantilimon (Manchester City/Anglia), Cosmin Moti (Ludogorets/Bulgaria) si Dorin Goga (Dinamo Tbilisi/Georgia).

Interesant este si faptul ca cei mai multi romani legitimati la nivelul primei ligi au fost in Ucraina, in timp ce 8 stranieri au evoluat in prima liga maghiara. De asemenea, 7 jucatori au inceput sezonul in Franta, insa doar doi au reusit sa il si termine, fotbalisti ca Dan Nistor, Aurelian Chitu sau Claudiu Keseru fiind fie imprumutati, fie lasati sa plece liberi de contract.

In Serie A au jucat 6 romani, la fel ca in Primera Division, in timp ce in Anglia si Germania au evoluat trei, respectiv un jucator.

Golgheterul din San Marino e roman

Un roman se poate lauda si cu titlul de golgheter al campionatului din San Marino, Valentin Grigore reusind sa marcheze 18 goluri in 19 meciuri disputate pentru SS Cosmos.

Alti romani care au reusit sa marcheze pentru echipele lor sunt Bogdan Stancu (Genclerbirligi - 13 reusite), Dorin Goga (9 goluri pentru Dinamo Tbilisi) si Alex Maxim (7 goluri la Stuttgart).

Romania a avut in 2013/2014 trei jucatori in San Marino, unul in Insulele Feroe, unul in Albania, unul in Irlanda si nu mai putin de patru in Azerbaidjan.

Lista completa a jucatorilor este AICI

Modifică setările cookies