Dezvaluiri spectaculoase: Cum a transformat-o Il Luce pe Sahtior intr-o afacere de 600 mil euro! Acum se bate iar la Europa League

Sahtior Donetk Mircea Lucescu Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016, 09:07
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2016, 09:12

Mircea Lucescu spera ca in 2016 sa cucereasca trofeul Europa League. Ar fi o victorie fantastica pentru un club care de mai bine de un an joaca in exil.

Conflictul din Ucraina a transformat-o pe Sahtior intr-o echipa fara casa. Donbass Arena, bijuteria construita la Donetsk, a fost "victima" a bombardamentelor din zona, iar clubul lui Lucescu s-a mutat din oras.

Chiar si in aceste conditii, Sahtior a reusit sa faca in continuare afaceri profitabile. Alex Teixeira a plecat pe zeci de milioane de euro in China.

"Nu putem spune ca suntem slabiti. De cand sunt la Sahtior, de fiecare data cand am vandut un jucator important, aveam deja pregatit un inlocuitor. Din ianuarie am spus ca sunt de acord ca Alex Teixeira sa plece.", spune Lucescu.

Prin jucatorii adusi de Il Luce la Sahtior, clubul a incasat 600 de milioane de euro, din transferuri si banii obtinuti de la UEFA pentru performantele din competitiile europene.

"Sahtior a vandut jucatori in valoare de 350 de milioane de euro si, daca mai adaugam alte 250 de milioane de euro luate din cupele europene, sunt 600 de milioane de euro care au intrat in club"

"Astea sunt meseria si pasiunea mea: sa formez jucatori. Sa iei un jucator de 18 ani si sa-l duci la o valoare de 40-50 de milioane de euro, asta inseamna o munca extraordinara", a declarat Mircea Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!