Ce se întâmplă cu Florin Niță, care nu a mai apărat la Sparta Praga de 417 zile: "Depinde doar de el"

florin nita Cehia Sparta Praga Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 13:45
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 13:43

Florin Niță (35 de ani) nu a mai apărat la Sparta Praga într-un meci oficial de la duelul cu Slovacko, din campionat, disputat pe 21 noiembrie 2021.

Ulterior, Niță a fost rezervă pentru câteva meciuri, iar ulterior a fost tras pe linie moartă. Deși până la un moment dat era principala variantă dintre buturi, românul nu mai face acum parte nici măcar din lot și nici nu a fost luat în cantonamentul de iarnă al Spartei din Spania.

Florin Niță trebuie să își găsească o altă echipă

Presa din Cehia susține că Sparta Praga este gata să se despartă de Florin Niță, însă așteaptă ca portarul să își găsească o altă echipă. Dacă nu va reuși nici acum, internaționalul român va rămâne în capitala Cehiei până la finalul sezonului, când îi expiră contractul.

"Florin Niță și Ladislav Krejci Sr. nu fac parte din lotul pentru a doua parte a sezonului, așa cum era de așteptat. Ambii jucători aveau deja permisiunea clubului să-și găsească alte echipe, însă acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că procesul continuă.

În cazul portarului român, clubul își dorește chiar să îl lase să plece gratis, chiar dacă mai are contrct. Depinde doar de experimentatul portar, dacă va putea să își găsească un angajament", a scris publicația cehă iSport.

Înainte de Sparta Praga, Florin Niță a mai evoluat doar la Concordia Chiajna (2007-2013) și FCSB (2013-2018)

  • 1,35 milioane de euro a plătit Sparta Praga pentru a-l transfera pe Florin Niță de la FCSB, în ianuarie 2018
  • 110 meciuri a strâns Florin Niță la formația din Cehia
  • 1 trofeu a cucerit Niță cu Sparta - Cupa Cehiei, în 2020

"Știm când se termină împrumuturile sau anumite contracte ale jucătorilor. Cu unii jucători deja ne-am înțeles, cu alții vom mai discuta. De asemenea, vor fi jucători cărora nu le vom prelungi contractul", a spus și directorul sportiv al clubului, Tomas Rosicky.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!