Daniel Boloca Alessio Dionisi Luciano Spalletti nationala Italiei Sassuolo Stranieri

FOTO ȘI VIDEO Antrenorul lui Sassuolo a comentat convocarea lui Daniel Boloca la naționala Italiei!

Mijlocașul central româno-italian a atras atenția selecționerului Luciano Spalletti după startul excelent de sezon din Serie A cu echipa lui Alessio Dionisi.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 10:31
Data actualizarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 10:36

Daniel Boloca a făcut un nou meci excelent în Serie A vineri, în Sassuolo - Salernitana 2-2, în aceeași zi în care selecționerul Italiei, Luciano Spalletti, a făcut publică lista celor 29 de jucători convocați pentru meciurile cu Macedonia de Nord și Ucraina. 

Pe listă nu se află însă și mijlocașul central al lui Sassuolo, dar Tuttomercatoweb subliniază că ”Daniel Boloca a avut un start excelent de sezon și selecționerul îl urmărește îndeaproape”. 

Alessio Dionisi despre Daniel Boloca

Antrenorul lui Sassuolo, Alessio Dionisi, a comentat acest aspect într-un interviu pentru Sky Sport după remiza cu Salernitana:

”Boloca trebuie să rămână în interiorul unei bule... Sunt prea multe cuvinte despre el având în vedere că vine din Serie B. Să-i dăm timp, dar este un jucător care se va descurca bine pe acest drum. 

Apoi să o lăsăm mai moale cu titlurile, deși evident că m-aș bucura dacă ar fi convocat la echipa națională”.

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

Parcursul excepțional al lui Daniel Boloca din ultimii doi ani a fost prezentat de Sport.ro în mai multe articole.

Cu doar 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în cele 4 meciuri pentru care a fost convocat anul trecut la naționala României, Daniel Boloca și-a văzut în continuare de treabă în Italia, acolo unde a fost chemat la ”Squadra Azzurra” de Roberto Mancini și unde a ajuns titular în Serie A la Sassuolo, care l-a transferat în vară de la nou-promovata Frosinone după ”o afacere de peste 10 milioane de euro” (Sassuolo News).

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie a anului trecut, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie, Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile fostului selecționer Roberto Mancini.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!