Gica Hagi Galatasaray gol hagi Stranieri

VIDEO 10.08.1996, ziua când Gică Hagi marca două goluri la debutul pentru Galatasaray! Restul e istorie 

Gică Hagi a făcut senzație la Galatasaray încă de la primul meci. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 August 2022, 13:00
Data actualizarii: Miercuri 10 August 2022, 13:03

În 1996, Gică Hagi (57 ani) pleca de la FC Barcelona. Inițial, „Regele” trebuia să ajungă în Mexic, la Tigres de Monterrey, însă acesta a fost deturnat în ultima clipă de Galatasaray. 

Giovanni Becali: „S-a dus la Galatasaray și a încasat mai mulți bani!”

„El trebuia să plece în Mexic, la Tigres de Monterrey. Aveam biletele de avion rezervate. Într-o noapte mă sună cei de la Galatasaray și așa a ajuns Hagi în Turcia. Urma să primească un salariu de 1,5 - 1,6 milioane de dolari în Mexic. Dar s-a dus la Galatasaray și a încasat mai mulți bani”, a declarat Giovanni Becali la DigiSport.

Debutul la clubul din Istanbul a fost perfect pentru Hagi. Decarul naționalei României marca două goluri contra lui Vanspor, 2-1, reușite pe care și le-a reamintit inclusiv la 26 de ani distanță. 

„Acum 26 de ani, pe 10 august 1996, jucam pentru prima dată într-un meci oficial pentru Galatasaray.

Atunci am marcat și primele goluri în meciul contra lui Vanspor”, a scris Gică Hagi pe contul oficial de Facebook.

În cele 5 sezoane petrecute la Galatasaray, Hagi a câștigat 4 titluri, două cupe și Supercupe ale Turciei, o Cupa UEFA și o Supercupă a Europei, adunând 192 de partide în toate competițiile, în care a marcat 71 de goluri și a oferit 63 de pase decisive. Pe lângă trofeele cucerite, românul este considetat cel mai bun jucător din istoria clubului din Istanbul.

Modifică setările cookies