GALERIE FOTO „E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit!” Povestea fabuloasă a jucătorului căruia i s-a oprit inima opt minute în timpul unui meci! 

David Ginola Maeva Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2023, 23:56
Data actualizarii: Vineri 17 Februarie 2023, 23:57

David Ginola (56 ani) a trecut prin momente de coșmar în 2016, când i s-a oprit inima în timpul unui meci caritabil. 

Fostul internațional francez a fost victima unei crize cardiace, prezentând sindrom de moarte subită, totul în timp ce se afla pe teren, la un meci caritabil. Ginola a căzut pe teren în timpul desfășurării partidei, fiind salvat de masajul cardiac făcut Frederic Mendy, cel care îi este bun prieten. 

Transportat la spital de urgență, David Ginola a fost operat timp de 5 ore, unde i s-a făcut bypass cvadruplu, pentru a-i fi deblocate arterele. Într-un interviu acordat, fostul fotbalist a vorbit despre familia sa, având cuvinte superbe despre partenera sa, Maeva, pe care a întâlnit-o chiar în ziua în care a „învins” moartea. 

David Ginola, poveste de viață impresionantă

Cei doi nu sunt căsătoriți, însă au împreună o fetiță, numită Ever, care s-a născut în 2018. David Ginola a relatat și momentele grele prin care a trecut în 2016, iar în prezent este ambasadorul unei campanii prin care oamenii sunt încurajați să învețe manevre de resuscitare pentru victimele care acuză probleme cardio-respiratorii. 

„Alergam spre linia de centru când deodată, boom, inima mea s-a oprit și am căzut pe pământ cu fața în jos. Mi-am înghițit limba și prietenii mei se străduiau să o scoată, dar eu le mușcam degetele.

Inima mea s-a oprit pentru cel puțin opt minute, eram mort. După trei șocuri cu defibrilatorul, nu s-a întâmplat nimic și începuseră să-și piardă speranța. Dar prietenii mei le-au spus să nu renunțe. Cumva au văzut că mă luptam să rămân în viață.

La a patra încercare, inima mea a început să bată din nou, iar paramedicul s-a întors spre prietenii mei și le-a spus că îmi simte pulsul. Toți au început să urle și să plângă.

Când îți pierzi cunoștința, ești la o intersecție și sunt două drumuri: viața sau moartea. Eu am ales viața, pentru că sunt un luptător. Medicii mi-au spus că, dacă prietenul meu Frederic nu intervenea rapid cu resuscitarea, aș fi murit. O să-i fiu recunoscător toată viața

Viața îți oferă uneori cadouri când te aștepți mai puțin. Când mă uit la Ever, realizez că ea n-ar fi acolo dacă eu n-aș fi luptat pentru viața mea. Familia mea îmi aduce multă bucurie, afecțiuni și uneori plâng de fericire.

Cred că oamenii trebuie să învețe din povestea mea că viața merge mai departe, iar timpul este un vindecător. Sunt cu iubita mea de șapte ani, iar fetița mea va împlini cinci ani în câteva zile.

De multe ori mă uit la cicatricea de pe piept și realizez că sunt un tip norocos. Simt că cineva a vrut să trăiesc. Când o prezint pe Maeva oamenilor, le spun 'E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit'. Cred că s-ar putea face un scenariu de film pe baza relației noastre”, a declarat David Ginola pentru The Sun

  • Everton, Toulon, RC Paris, Brest, PSG, Newcastle United, Tottenham și Aston Villa sunt cluburile pentru care a evoluat David Ginola, retras din activitate în 2002. 
  • 17 meciuri a jucat pentru naționala Franței, având și trei goluri marcate. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!