The Hurt Locker a batut AVATAR la Oscarul pentru cel mai bun film! Vezi castigatorii

Avatar oscar The Hurt Locker Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Martie 2010, 09:21
Data actualizarii: Luni 08 Martie 2010, 10:01

"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, filmul transmis aseara in premiera de ProTV, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 82-a editie a premiilor Academiei de film americane.

VEZI TOTI CASTIGATORII PE WWW.STIRILEPROTV.RO

Drama lui Bigelow, care prezinta povestea unei echipe de genisti americani aflati in misiune in Irak, a fost deja recompensata cu premiul Sindicatului producatorilor americani (PGA) si a primit sase BAFTA - principalele premii acordate de industria cinematografica britanica. Filmul "The Hurt Locker" a ramas "copilul preferat" al criticilor americani, desi nu a avut succes la public - incasarile mondiale au atins 21,3 milioane de dolari, o suma mediocra potrivit canoanelor hollywoodiene.

VEZI TOTI CASTIGATORII PE WWW.STIRILEPROTV.RO

"The Hurt Locker" a obtinut, duminica seara, sase premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cel mai bun mixaj de sunet", "cel mai bun montaj de sunet", "cel mai bun montaj".

Pentru acelasi premiu au mai fost nominalizate filmele "Avatar", "The Blind Side", "Precious", "District 9", "An Education", "Inglourious Bastards", "Up", "A Serious Man" si "Up in the Air".

Un nou sistem de votare pentru departajarea candidatilor la premiul Oscar pentru cel mai bun film a intrat in vigoare in 2010, favorizand lungmetrajele populare si completand decizia Academiei de film americane de crestere la zece a numarului peliculelor nominalizate, pentru a recastiga interesul publicului. Astfel, Academia de film americana le-a cerut membrilor ei cu drept de vot sa clasifice cele 10 lungmetraje nominalizate la categoria "cel mai bun film" in ordinea preferintelor, spre deosebire de anii precedenti, cand acestia desemnau pur si simplu filmul preferat.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit productiei "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle.

VEZI TOTI CASTIGATORII PE WWW.STIRILEPROTV.RO

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!