Stiri

VIDEO "Sunt pregătit să joc duminică". Pele, mesaj încurajator pentru admiratorii săi: cum se simte fotbalistul după operație 

Fosta glorie a fotbalului brazilian Pele, în vârstă de 80 de ani, a declarat, joi, pe reţelele de socializare că este "mai bine", la două săptămâni după ieşirea din spital. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 10:38
Data actualizarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 10:43

"Mulţumesc lui Dumnezeu, sunt mai bine, sunt pregătit chiar să joc duminică", a afirmat Pele într-o înregistrare video pe conturile de Instagram a două din fiicele sale, citat de Agerpres. 

"Vorbind serios, mulţumesc pentru tot, mulţumesc tuturor celor care mi-au dat forţă. Dacă Dumnezeu vrea, eu voi fi alături de voi în curând", a adăugat Pele.

În această primă înregistrare de la ieşirea sa din spitalul din Sao Paulo, unde a rămas o lună pentru tratament, singurul fotbalist care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970) a apărut surâzător şi într-o stare bună.

Edson Arantes do Nascimento, care va împlini 81 de ani pe 23 octombrie, a fost internat pe 31 august pentru analize de rutină, fiindu-i depistată o tumoare "suspectă" la colon. El a fost operat patru zile mai târziu.

"Regele" fotbalului a petrecut apoi zece zile într-o unitate de terapie intensivă, unde a revenit patru zile mai târziu din cauza unor dificultăţi respiratorii, înainte de a părăsi spitalul pe 30 septembrie. Rezultatul biopsiei tumorii nu a fost niciodată făcut public, dar medicii au precizat că va trebui urmată o "chimioterapie".

Fostul decar al "Selecao" şi-a neliniştit fanii în repetate rânduri din cauza stării sale de sănătate fragilă, fiind internat în spital în repetate rânduri.

Pele este unul din ultimii monştri sacri ai fotbalului, după decesul lui Johan Cruyff, în 2016, şi al lui Diego Maradona în noiembrie 2020.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies