Speranta pentru Mihaita Nesu! O echipa de medici polonezi a facut un miracol: primul om care si-a revenit dupa 4 ani de paralizie

Mihaita Nesu Derek Fidyka Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Octombrie 2014, 10:07
Data actualizarii: Marti 21 Octombrie 2014, 12:50

"M-am nascut din nou! E incredibil, imi simt picioarele" - un bulgar de 40 de ani, paralizat in 2010, si-a revenit dupa ce o echipa de cercetatori britanici, impreuna cu o echipa de medici polonezi, au gasit tratamentul miraculos.

2014 a fost un an teribil de greu pentru Mihaita Nesu. Totusi, printre dramele suferite in ultimele luni, care au culminat cu disparitia tatalului sau, Nesu poate sa spere la o minune.

Un barbat paralizat in 2010 si-a revenit complet dupa un transplant de celule realizat de o echipa de medici polonezi, condusa de doctorul Pawel Tabakow, in colaborare cu mai multi cercetatori englezi, in frunte cu profesorul Geoffrey Raisman, cel care a descoperit metoda revolutionara care poate schimba destinul oamenilor paralizati si fara speranta.

Darek Fidyka, un bulgar de 40 de ani, a ramas paralizat de la brau in jos in 2010, dupa ce a fost injunghiat in coloana vertebrala.

Medicii polonezi i-au recoltat celule olfactive pe care le-au transplantat in nervii spinali, iar metoda a dat rezultate.

Fidyka este primul om care isi revine complet dupa paralizie, iar marturiile lui sunt cutremuratoare: "Merg din nou, este o fericire de nedescris! Cand nu-ti mai simti aproape jumatate din corp, ai un sentiment ingrozitor de neajutorare. Acum mi-am revenit si simt ca m-am nascut din nou!"

Cazul miraculos al lui Darek Fidyka va fi subiectul unui reportaj emotionant pe care BBC il va difuza in aceasta seara, la ora 00:35. DETALII AICI

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!