Simone Tempestini vrea să își ia revanșa în Raliul Azore

Simone Tempestini Azore Raliul Azore Tempestini Azore Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Martie 2022, 11:40
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2022, 11:47

Tempestini e de șase ori campion național absolut al României.

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, va lua startul în acest weekend în a doua etapă din Campionatul European de Raliuri, organizată în Azore, și e determinat să încheie în top după ce la runda inaugurală a abandonat pe ultimii kilometri.

De șase ori campion absolut al României, Tempestini și copilotul Sergiu Itu formează singurul echipaj românesc în cea mai importantă competiție de raliuri de pe continent. În prima rundă, organizată tot în Portugalia, dar la Fafe, cei doi au fost în permanență în top 5, dar din cauza unei ieșiri în decor au abandonat cu doar 10 kilometri înainte de finiș.

Considerat unul dintre favoriții la podiumul final al acestui sezon al FIA ERC, Tempestini țintește un loc în vârful clasamentului din Azore.

“O mică eroare ne-a costat scump în prima etapă, dar învățăm din erori și ne dorim să facem un raliu bun acum. Este clar că vrem să ajungem pe podium.

Ar fi o premieră pentru noi și suntem deteminați să reușim”, a spus pilotul de la Napoca Rally Academy.

  • Peste 80 de echipaje din toată Europa sunt înscrise la Raliul Azore. Tempestini și Itu au mai concurat de două ori aici, în urmă cu aproape opt ani.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!