România va avea primul Muzeu al Fotbalului! Football Museum Bucharest se deschide în Centrul Vechi! Când are loc inaugurarea

Football Museum Bucharest Muzeul Fotbalului Romania Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 15:00
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 15:03

Primul muzeu din România dedicat fotbalului se va deschide în Centrul Vechi din Capitală. 

Harta iubitorilor fotbalului din România și din străinătate se va îmbogăți, începând cu vara acestui an, cu o nouă destinație: Football Museum Bucharest. Primul muzeu dedicat fotbalului care se deschide în România va fi amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din Centrul Vechi al Capitalei, dedicată exclusiv expozițiilor și serviciilor conexe.

“Ideea Football Museum Bucharest s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal și din dorința de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc și internațional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracție pe harta turistică a marilor metropole europene.”  a declarat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

Football Museum Bucharest își propune să devină o destinație de referință pe harta turismului românesc, în baza unui proiect amplu de amenajare la standarde europene, fiind localizat într-o clădire din zona istorică a Bucureștiului, complet restaurată. Muzeul va găzdui colecții locale și internaționale, atât permanente, cât și temporare, cu valoroase obiecte de patrimoniu. În plus, fondatorii Football Museum și-au propus ca fiecare lansare și eveniment să fie susținute și de prezența unora dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial. Nu în ultimul rând, spațiile expoziționale vor fi amenajate în baza unui proiect de design adaptat noilor tehnologii. 

“Ne dorim să colaborăm cu toate instituțiile locale și internaționale interesate de proiect pentru a susține conservarea și punerea în valoare a acestor obiecte de patrimoniu, oferind în același timp o experiență la nivel european vizitatorilor români și străini. Din acest punct de vedere, considerăm proiectul oportun atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru potențialul turistic al Capitalei”,  a adăugat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

Pe lângă spațiul expozițional, Football Museum Bucharest va include spații de evenimente, bistro/football pub, cafenea și fan shop, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor expoziției și a celor care caută modalități diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei. Organizatorii pregătesc, de asemenea, un plan de evenimente complet inedite care să îmbogățească experiența vizitatorilor și partenerilor muzeului și să mențină activ interesul comunității. 

„Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtășesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecționari până la comunitățile de e-sports. Pe lângă investiții în clădire și experiențe, susținem acest proiect cu o echipă care reunește profesioniști cu multă experiență în domeniile marketing-ului sportiv, organizării de evenimente și conservării de patrimoniu sportiv. Decizia de a avansa cu această investiție a venit după consultări cu o serie de experți în zonele sportului, turismului și antreprenoriatului, profesioniști care au subliniat oportunitatea unui asemenea proiect și impactul pozitiv în dezvoltarea comunității locale”, a declarat Bogdan Popescu, unul dintre cei doi fondatori ai Football Museum Bucharest.

Inaugurarea este programată pentru vara acestui an, iar fondatorii se așteaptă la un trafic de aproximativ 100.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, atât români, cât și străini. Costurile de amenajare și deschidere se ridică la 1.200.000 EUR din finanțare exclusiv privată.

Informații suplimentare despre proiect și evoluția acestuia vor fi disponibile pe www.footballmuseum.ro și pe pagina de Facebook Football Museum Bucharest.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!