Tenis

Muzeul „Ilie Năstase” prinde contur: „Acum țin trofeele în casă și le văd numai eu dimineața!” Unde va fi amplasat

Ilie Năstase, aproape de a avea propriul muzeu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 19:08
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 19:17

Ilie Năstase este pe cale de a avea un muzeu. Fostul tenismen dorește ca oamenii, în special tinerii, să poată vedea de aproape trofeele de Grand Slam câștigate la US Open în 1972 și Roland Garros în 1973.

Ilie Năstase are de gând să-și etaleze premiile și articolele sportive legendare în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle, locația fiind aleasă datorită tinerilor care vizitează zona. Totodată, fostul lider ATP i-a predat proiectul lui Nicușor Dan, care l-a asigurat că va vorbi cu arhitectul-șef.

Năstase: „Ar fi păcat să nu vadă și românii trofeele”

„Am fost la primarul Capitalei și i-am lăsat proiectul. A zis că va vorbi cu arhitectul-șef să vadă dacă se poate amplasa în Parcul Herăstrău. E un muzeu din metal lejer, care nu necesită fundație. Se poate lua de acolo și pune în altă parte. Și cu statuie probabil. Acolo voi pune toate trofeele mele.

Acolo, la intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, sunt mulți copii care vin cu role, cu biciclete, părinți cu copii mici. Ar fi păcat să nu le vadă și românii, pentru că majoritatea sunt câștigate în străinătate, nu în România. Acolo sunt niște statui pe stânga și pe dreapta, dar sunt murdare, nu le șterge nimeni.

Mie, dacă îmi dă acolo, vreau să întrețin, să fac frumos”, a delcarat Ilie Năstase pentru prosport

De asemenea, dacă proiectul nu se va realiza, fostul tenismen a dezvăluit că va duce trofee la propria academie, cu toate că este conștient că acolo nu au atât de multă vizibilitate. 

„Dacă se face, bine! Dacă nu, îl pun la mine la academie. Dar problema e că nu îl vede nimeni acolo. Acum țin trofeele în casă și le văd numai eu dimineața, când mă duc să mă culc”, a precizat Ilie Năstase. 

Modifică setările cookies