Rizatdinova, mesaj dur pentru sportivii ruși excluși din competiții: „Priviți maternitatea din Mariupol... mai sunteți indignați?”

Hanna Rizatdinova Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Martie 2022, 17:01
Data actualizarii: Luni 14 Martie 2022, 17:14

Replică dură primită de sportivii ruși care și-au arătat indignarea după ce au fost excluși din mai multe competiții sportive.

Ucraineanca Hanna Rizatdinova, campioană mondială și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016 la gimnastică ritmică, le-a transmis un mesaj dur rușilor.

Gimnasta i-a invitat pe ruși să privească imaginile cu spitalul distrus din Mariupol și abia după aceea să-și plângă de milă.

Rizatdinova, replică acidă pentru ruși

„Sunteți furioși că nu mai aveți dreptul să participați la competiții, vi se pare nedrept? Priviți fotografia maternității atacate în Mariupol! Mai sunteți indignați că nu puteți concura? 

Ucraina e bombardată în fiecare zi. Dacă ar fi fost război în țara voastră, nu v-ați mai fi gândit la sport, ci la supraviețuire!”, a spus gimnasta în vârstă de 28 de ani.

Rusia a invadat Ucraina pe data de 24 februarie 2022, sub pretextul „demilitarizării” și „denazificării” țării vecine.

După acel moment, mai multe foruri sportive internaționale au decis să le interzică sportivilor din Rusia să mai ia startul în mai multe competiții.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!