Rămâne Ilie Năstase fără gradul de general după ce a fost prins conducând băut? Ministrul Apărării a reacționat

Ilie Nastase angel tilvar Stiri Ilie Năstase
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 21:30
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 21:30

Angel Tîlvăr, noul ministrul al Apărării, a reacționat după ce Ilie Năstase (76 de ani) a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Fostul mare tenismen are gradul de general-maior în Armata Română, iar ministrul spune că va purta o discuție cu reprezentanții MApN în legătură cu felul în care ”Nasty” a primit această distincție.

Năstase a fost desemnat general-maior în retragere în 2008, în primul mandat de președinte al României al lui Traian Băsescu.

Angel Tîlvăr: ”O să am o discuție cu colegii mei”

„O să am o discuție cu colegii mei de la minister despre asta, dar la acest moment vă spun sincer că nu m-a preocupat. Maniera în care domnia sa a devenit general este o manieră discutabilă, care poate suferi discuții sau poate suferi analize.

Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are. Eu îi sunt recunoscător pentru ceea ce a realizat ca sportiv, nu sunt de acord, în schimb, cu comportamentul. 

Nu sunt un mare fan al comportamentului inadecvat indiferent de poziția în stat sau recunoașterea mondială sau internațională. Nu este onorant pentru niciun om un astfel de comportament. 

Probabil că, în maniera în care analizăm lucrurile, putem să găsim un format în care să sancționăm acest lucru” a spus Angel Tîlvăr, potrivit Digi24.

Ilie Năstase a fost prins conducând băut

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost amendat şi a rămas fără permis după ce a fost prins de poliţiştii rutieri din Capitală când conducea băut. Aceasta nu este prima dată când Năstase a fost găsit la volan în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii rutieri au oprit o maşină pentru control, în noaptea de joi spre vineri, pe o strada din Sectorul 1.

„Poliţiştii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a arătat sursa citată.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!