Universiada 2021 Adrian Socaciu Stiri

Proiectul Universiadei 2021, a doua competitie dupa JO, a fost respins! Explicatia Ministerului: "Costa miliarde de euro"

Termenul pentru depunerea candidaturii Romaniei a expirat.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Mai 2015, 10:21
Data actualizarii: Marti 26 Mai 2015, 10:28

Adrian Socaciu, unul dintre initiatorii proiectului candidaturii Romaniei pentru gazduirea Universiadei din 2021, spune ca Ministerul nu s-a trimis un raspuns ferm la cererea depusa pe 30 martie.

Data limita pentru depunerea candidaturii a fost 30 aprilie.

''Asteptam raspunsul Ministerului Educatiei Nationale la cererea depusa pe data de 30.03.2015, cu nr. 8858. Desi termenul de 30 zile a expirat, pana in momentul de fata nu am primit un raspuns. Suntem convinsi ca Guvernul Romaniei va lua cea mai buna decizie pentru romani. Pana in momentul de fata nu ni s-a transmis niciun argument concret impotriva proiectului, doar ca acesta ar costa miliarde de euro, ceea ce nu este adevarat'', a afirmat Socaciu pentru Agerpres.

''Bugetul operational propus de catre noi este de 100 milioane de euro, esalonat pentru urmatorii sase ani'', a indicat Socaciu, precizand ca ''Federatia Internationala a Sportului Universitar (FISU) asteapta un raspuns, indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ''.

30 aprilie a fost ultima zi in care Romania mai putea depune scrisoarea de intentie si taxa de inscriere de 10.000 de euro pentru a candida la organizarea Universiadei de Vara din 2021. Romania este singura tara care a primit o amanare de 30 de zile pentru depunerea candidaturii din partea Federatiei Internationale a Sportului Universitar (FISU). Proiectul Universiadei mai avea nevoie doar de semnatura Ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu.

Modifică setările cookies