Prima tara din Europa care se poate imuniza inainte de aparitia vaccinului! Ce masuri au luat autoritatile

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Aprilie 2020, 11:38
Data actualizarii: Vineri 24 Aprilie 2020, 13:02

Specialistii sunt de parere ca imunitatea de grup se poate atinge si fara un vaccin impotriva Covid-19.

Strategia inedita adoptata de Suedia pentru a combate pandemia de coronavirus incepe sa dea rezultate convingatoare, este de parere cel care coordoneaza activitatile guvernului pentru aceasta problema.

Epidemiologul Anders Tegnell a declarat ca Suedia a avut deja un numar mare de imbolnaviri cu Covid-19, iar tara a inceput deja sa obtina imunitatea de grup, tendinta fiind de stabilizare a cazurilor noi, informeaza presa scandinava citata de Bloomberg. Specialistul crede ca Stockholm poate sa atinga imunitatea in luna mai.

"Avem motive sa credem ca am ajuns cel putin la jumatatea drumului in obtinerea imunizarii de grup fara blocaje sociale si, prin urmare, se pare ca suntem destul de aproape de acest obiectiv in anumite parti din Suedia", a spus Tegnell.

Tegnell a mai spus ca se asteapta ca imunizarea de grup in Suedia sa fie atinsa inainte de obtinerea unui vaccin pentru Covid-19: "Este greu de spus daca se va atinge prima data imunizarea de grup sau un vaccin. Dar eu as paria pe faptul ca vom atinge acel nivel de imunizare inainte ca un vaccin sa fie disponibil. Cu toate acestea, un vaccin va fi oricum important pentru protejarea grupurilor vulnerabile".

Suedia, o tara unde s-au inregistrat deja 1000 de victime din cauza coronavirusului, nu a inchis scolile, restaurantele, salile de sport si cafenelele, in ciuda raspandirii virusului. Guvernul si-a indemnat cetatenii sa se comporte responsabil si sa urmeze masurile de distantare sociala.

Singura restrictie impusa de autoritati a fost interzicerea adunarilor publice de peste 50 de persoane, precum si a vizitelor in caminele pentru batrani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!