Parcul cu bastani! Stadionul Cotroceni e mancat de rugina si serpi, nocturna "abia se vede" printre palatele din jur! SUPERFOTO

stadionul Cotroceni Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Aprilie 2012, 13:32
Data actualizarii: Sambata 28 Aprilie 2012, 14:01

Stadionul Cotroceni are mai multe locuri decat Giulestiul si arata mai bine decat Stefan cel Mare, dar a ajuns locul de intalnire al functionarilor, la o miuta, si al serpilor care se ascund printre crengi si gropi. 

15.542 de locuri are cel mai cochet (fost) stadion din Bucuresti. De pomana, ca nu e nimeni sa mai umple tribunele. Scaunele sunt roase de rugina, dar, macar la prima vedere, par ca se tin bine. Doar la peluza lipsesc cateva zeci de scaune, acolo unde "ultrasii" cantau pentru FC National in trecut. 

In 2009, echipa de fotbal a fost evacuata din cauza datoriilor de aproximativ 300.000 de euro catre BNR, care a lasat stadionul in paragina acum.  In 2011, arena a gazduit un campionat national de oina. 

In prezent, functionarii din birourile uriase din zona inchiriaza arena pentru un fotbal de dupa-masa. Gazonul arata in continuare bine.  De jur imprejur, stadionul nu mai e "flancat" de celebri platani, ci de adevarate palate de "bastani".

Baza sportiva din Cotroceni a fost donata prin decret domnesc in 1865 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, primei grupari cu caracter sportiv din Romania - "Societatea de Dare de Semn".

Abia in 1949 a fost construit stadionul de fotbal, in 1975 prima arena de tenis. Arena are una dintre cele mai tari instalatii de nocturna din tara, de 1670 lucsi si o supersonorizare. Deep Purple, Metallica, RBD sau Kylie Minogue au cantat aici. 

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!