Ministrul Novak se ține tare! Nu ia în calcul retragerea ordinului de ministru: „Decizia este 100% legală!”

Eduard Novak FRF Ministrul Sportului Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2022, 22:57
Data actualizarii: Vineri 08 Iulie 2022, 23:08

Eduard Novak, ministrul Sportului, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Decizia a stârnit un val de critici în rândul conducătorilor de federații, FRF solicitând chiar textul ordinului de ministru, în Eduard Novak nu are de când să dea înapoi.

„Decizia este 100% legală, vă spun eu. La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri în care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii.

Nu, procentul nu va scădea (n.red. de 40%). Nu dau înapoi aici! Dar am putea discuta dacă, de exemplu, în cazul fotbalului e oportun sa amânăm o luna-două aplicarea, până se pun la punct. Pentru ei e cam din scurt, e adevărat.

Nu mai avem deloc rezultate la nivelul naționalelor, nu se mai poate continua așa. Mi-am asumat această intervenție, pentru că e foarte necesară. Poți aduce sute de milioane de euro și tot nu rezolvi problemele dacă sportivii români nu pot juca.

Îmi asum faptul că poate e prea din scurt. Dar eu am tras semnalul de alarmă și acum vedem ce urmează, mai discutăm, mai negociem”, a declarat Eduard Novak pentru TVR.

Ordonanța ar trebui să vină în sprijinul sportivilor români

Novak susține că obiectivul acestei măsuri este de a susține sportul de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

„Sportul, prioritate naţională!

Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!”, a notat Eduard Novak pe Facebook.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!