Ministrul Novak a luat medalie la Paralimpice și a transmis un mesaj puternic tuturor sportivilor

carol eduard novak Jocurile Paralimpice Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 10:06
Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 10:11

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi-a prezentat, vineri după-amiază, medalia de argint obţinută la Jocurile Paralimpice de la Tokio, în cadrul unei ceremonii organizate de Primăria Miercurea Ciuc.

În Piaţa Cetăţii din oraş, pe un ecran amplasat în faţa unei scene, au rulat imagini suprinse în timpul probei favorite a lui Eduard Novak, cea de urmărire individuală de 4.000 m, la care a câştigat medalia de argint, dar şi imagini de la Jocurile Paralimpice de la Londra, unde a devenit primul campion paralimpic din istoria României.

În prezenţa câtorva zeci de admiratori, membri ai familiei, ciclişti sau prieteni, Eduard Novak a urcat pe scenă, unde a fost felicitat de viceprimarul municipiului Sogor Eniko, după care şi-a prezentat medalia şi a rememorat experienţa trăită la Jocurile Paralimpice de la Tokio.

Novak: "E o medalie specială!"

Eduard Novak a declarat pentru Agerpres că este o medalie specială iar timpul obţinut la această probă îi dă încredere să meargă mai departe.

"Este o medalie specială, în condiţii speciale şi, cumva, acesta a fost scopul, să iau o medalie. Chiar dacă era bronz, cred că aveam aceeaşi bucurie. Mă bucur foarte mult că am reuşit să fac un timp foarte bun şi asta demonstrează că pot să fiu încă într-o condiţie foarte bună", a afirmat Eduard Novak.

Referindu-se la participarea la Jocurile Paralimpice de la Paris, ministrul Sportului a spus că acestea sunt foarte aproape, anul viitor încep deja calificările şi şi-ar dori să se poată califica. El a precizat că nu va mai concura la competiţii pe şosea, ci se va pregăti special pentru proba de 4 kilometri, pe pistă.

Eduard Novak le-a transmis tuturor celor care-l admiră să facă ce le place, să nu renunţe la visul lor, pentru că au doar o viaţă şi "cu cât suntem mai buni într-un domeniu, cu atât avem mai multă satisfacţie". Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!