carol eduard novak Jocurile Paralimpice Ministrul Sportului Nicolae Ciuca Sporturi

Ciucă îl dă afară pe Novak! De ce pleacă din guvern ministrul sportului

Carol-Eduard Novak a fost numit în fruntea Ministerului Sportului în decembrie 2020.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 August 2022, 11:19
Data actualizarii: Luni 08 August 2022, 11:25

Ministru al sportului din decembrie 2020, Carol-Eduard Novak ar urma să fie schimbat de premierul Nicolae Ciucă, anunță mai multe televiziuni de știri din România.

Ciucă a făcut o evaluare a membrilor guvernului, iar Novak se află pe lista celor care vor fi înlocuiți. Ministrului i se reproșează implicarea în mai multe scandaluri în ultimul an, iar UDMR, partidul care l-a susținut pentru numirea în funcție, este dispus să renunțe la sprijinul pentru ciclistul paralimpic devenit om politic.

Novak, în vârstă de 46 de ani, este medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012 și a mai obținut trei medalii de argint la competițiile din 2008 (Beijing), 2012 și 2020 (Tokyo).

Scandal cu postările bilingve ale lui Novak pe Facebook

În iunie, mesajul de felicitare al ministrului sportului, Eduard Novak, pentru titlul mondial al înotătorului David Popovici a fost postat pe Facebook atât în limba română, cât și în limba maghiară.

Însă cele două variante diferă, traducerea ”Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere!” devenind în maghiară ”Toate gândurile noastre i-au dat putere azi!”.

Întrebat atunci de Mihai Mironică, moderatorul emisiunii ”Ora exactă în sport” de la PRO ARENA, despre această neconcordanță, ministrul Novak a replicat tăios: ”Nu eu postez, nu eu traduc. Probabil cine a tradus a crezut că sună mai bine așa. Vă rog, nu mai speculați, că nu are sens”.

În plus, ordinul recent de ministru care obligă echipele să aibă 40% jucători români a stârnit numeroase controverse și reacții negative mai ales din partea cluburilor de fotbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!