Medicul lui Sinisa Mihajlovic a oferit detalii emoționante: „Pentru a trăi s-ar fi confruntat cu orice durere, orice suferință!”

Sinisa Mihajlovic Bologna Inter Milano Lazio Roma Steaua Rosie Belgrad Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 09:45
Data actualizarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 09:51

Sinisa Mihajlovic a pierdut lupta cu leucemia și a încetat din viață la 53 de ani, lăsând în urma sa o moștenire greu de egalat. 

Sinisa Mihajlovic a aflat pe 13 iulie 2019 că suferă de leucemie. După o luptă de trei ani cu boala, fostul mare fotbalist și antrenor a decedat la o clinică din Roma, scriu italienii de la Gazzetta dello Sport.

„Am leucemie, dar o s-o înving jucând ofensiv”, a spus atunci Mihajlovic. 

Familia lui Mihajlovic a anunțat decesul antrenorului vineri, 16 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă. Sârbul a fost supus unui transplant de măduvă osoasă, iar acesta a dat roade pentru o perioadă. Însă, cumplita boală a revenit, iar de data aceasta câștigătorul Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad, în 1991, nu a mai putut să o învingă.

Medicul lui Sinisa Mihajlovic a detaliat cu ce a trebuit să se confrunte legendarul sârb 

Francesca Bonifazi, medicul care i-a fost alături lui Sinisa Mihajlovic în toată această luptă, a mărturisit că a legat o relație de prietenie cu fostul antrenor al Bologniei. Acesta a mai spus că sârbul era determinat să câștige bătălia cu leucemia pentru familie și fotbal, cele două lucruri care îi guvernau viața. 

„Pentru mine a fost un pacient perfect, cu o personalitate grozavă. Se confrunta cu o boală foarte gravă, una dintre cele mai agresive pe care le-am văzut vreodată. Mesajul pe care ni l-a transmis tuturor este curajul de a merge mai departe. Curajul de a nu te teme să înfrunți ceva ce nu știi, să știi să te încredințezi, să lupți fără să te temi de durere. A suferit mult, dar a făcut-o cu mare demnitate. Și am prins curaj împreună, ne-am dat-o unul atuia.

Pentru a trăi s-ar fi confruntat cu orice durere, orice suferință. Nu voia să-și părăsească familia, pe care o iubea mai presus de orice. Fotbalul era lumea lui, desigur, dar familia era oxigenul.

Pentru mine astăzi nu a murit doar un pacient, a murit un prieten. Întotdeauna spun că cea mai gravă boală este cea cu care te confrunți singur. Boala lui era gravă, rezistentă la toate terapiile, dar avea în jurul lui oameni și nu era niciodată singur. În spital a fost plăcut de toată lumea, nu există o persoană, de la medici la asistente medicale, la personal auxiliar…Toți îl iubeau foarte mult”, a declarat medicul lui Sinisa Mihajlovic pentru Corriere dello Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!