Stiri

Lewis Hamilton, penalizat cu cel puțin 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Turciei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca cu o penalitate de zece locuri la Marele Premiu al Turciei, programat duminică, din cauza unei schimbări de motor în afara cotelor autorizate. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 20:41
Data actualizarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 20:45

După olandezul Max Verstappen (Red Bull) în Rusia, în urmă cu 15 zile, de data aceasta rivalul său în cursa pentru titlu este cel care va fi penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon pentru monopostul său. Înaintea acestei a 16-a manşe a Campionatului Mondial, din cele 22, programată pe circuitul din Istanbul Park, Hamilton are un avans de doar două puncte faţă de Verstappen.

Lewis Hamilton, penalizat cu cel puțin 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Turciei

Numărul schimbărilor la diferite elemente ale grupului propulsor de la monoposturi este limitat în fiecare sezon şi orice schimbare peste un anumit număr este automat sancţionată.

  • Traieste ca un rege! Lewis Hamilton are trei locuinte de VIS! Cum arata penthouse-ul din New York care valoreaza 35 de milioane de euro

Deocamdată, doar motorul cu combustie internă a fost înlocuit pe maşina Nr.44 a septuplului campion mondial, conform raportului tehnic trimis de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Una sau mai multe schimbări la unitatea de putere în acest weekend îi va aduce lui Hamilton una sau mai multe penalităţi. Agerpres

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies