Legenda lui Shakhtar, revoltată după ce Rusia și-a anunțat candidatura pentru EURO 2028: „Trebuie să intre toți la închisoare! Și-au ieșit din minți!”

Rusia campionatul european Shakhtar Donetsk Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 16:44
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 16:58
Darijo Srna condamnă inițiativa Rusiei de a organiza EURO 2028.

În urmă cu o lună, Vladimir Putin (69 ani) a recunoscut independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk și ordonat un atac militar în Ucraina. În urma acestei invazii, peste 20.000 de soldați și civili și-au pierdut viața pe teritoriul vecinilor noștri. Însă acest lucru pare să nu fie primordial pentru Aleksandr Diukov, președintele Federației de fotbal din Rusia și încă membru al Comitetului Executiv UEFA. 

Acesta a declarat pentru televiziunea de sport locală, Match TV, că Moscova dorește să organizeze Campionatul European din 2028.

„Trebuie să profităm de șansa de a avea Euro aici, pe stadioanele Mondialului, cu infrastructura dezvoltată atunci”, a mărturisit Aleksandr Diukov. 

La auzul acestor vești, Darijo Srna (39 ani) s-a declarat indignat de atitudinea Rusiei. Fostul căpitan al lui Shakhtar Donetsk condamnă atacul Kremlinului asupra Ucarinei și consideră că cei răspunzători pentru acest război ar trebui să fie aspru pedepsiți. 

Srna: „Ar trebui să intre toți la închisoare pentru ce au făcut”

„Nu-mi vine să cred că au putut să ceară să găzduiască un turneu final. Ar trebui să intre toți la închisoare pentru tot ce au făcut. Probabil că glumesc. Rușii și-au ieșit din minți, trăiesc în lumea lor. Trăiesc de multă vreme în lumea lor și nu în lumea noastră”. a spus Darjo Srna, potrivit sport.ua.

Darijo Srna, carieră fabuloasă în tricoul lui Shakhtar Donetsk și al Croației 

Fostul fundaș dreapta croat a câștigat cu Shakhtar Donetsk 10 titluri de campion, 8 cupe și 8 supercupe în Ucraina, multe dintre ele cu Mircea Lucescu antrenor, și Cupa UEFA în sezonul 2008-2009. În total, 27 de trofee!

Cu naționala Croației, unde a strâns 134 de prezențe, a jucat la șase turnee finale: Europenele din 2004, 2008, 2012 și 2016, și Mondialele din 2006 și 2014.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!