FOTO Kim Kardashian a ajutat jucătoarele afgane să fie evacuate în Marea Britanie

Kim Kardashian Stiri Kim Kardashian
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Noiembrie 2021, 12:04
Data actualizarii: Vineri 19 Noiembrie 2021, 12:23

Cinci de tinere jucătoare de fotbal din echipa de junioare a Afganistanului şi familiile acestora, în total 130 de persoane, ameninţate în ţara lor după revenirea la putere a talibanilor, au sosit joi în Marea Britanie cu un zbor finanţat de vedeta americană Kim Kardashian.

Jucătoarele, care au ratat podul aerian organizat la Kabul, în luna august, au fugit în Pakistan împreună cu familiile lor, după ce talibanii au preluat puterea, dar aveau doar o viză de 30 de zile.

  • Kim Kardashian

Kim Kardashian a ajutat jucătoarele afgane să fie evacuate în Marea Britanie

Ele au aterizat în zorii zilei de joi pe aeroportul Stansted din Londra, potrivit Fundaţiei ROKiT, care a contribuit la evacuarea lor. Potrivit agenţiei britanice de ştiri Press Association, evacuarea în Marea Britanie s-a făcut cu ajutorul unui zbor finanţat de vedeta de reality Kim Kardashian.

Siu-Anne Gill, conducătoarea Fundaţiei ROKiT, a spus că este "extrem de emoţionată de curajul acestor fete", exprimându-şi speranţa că "familia fotbalului" le va ajuta în "această a doua şansă a vieţii lor". Tinerele jucătoare au primit în special sprijinul clubului englez de fotbal Leeds United, al cărui proprietar, Andrea Radrizzani, s-a declarat "încântat" de sosirea lor în Regatul Unit.

Kim Kardashian a ajutat jucătoarele afgane să fie evacuate în Marea Britanie

"Acest lucru demonstrează puterea fotbalului şi a sportului în general, ca forţă în beneficiul binelui şi arată modul în care comunitatea fotbalului este capabilă să colaboreze şi să se mobilizeze pentru a salva vieţi", a adăugat Radrizzani.

Leeds United s-a oferit să le primească pe jucătoare la echipele sale de juniori, pentru a oferi acestor fete "un viitor prosper".

"La fel ca şi în cazul celorlalte persoane pe care le-am adus din Afganistan în Marea Britanie, fetele din echipa feminină afgană vor beneficia de o primire călduroasă, sprijin şi cazare", a precizat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Marea Britanie a evacuat peste 15.000 de persoane în timpul podului aerian de la Kabul, în primele două săptămâni după revenirea la putere a talibanilor, la jumătatea lunii august, inclusiv aproape 8.600 de afgani eligibili pentru programul ARAP de relocare şi ajutor care i-a vizat pe afganii care au lucrat cu britanicii. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!