Fotbalul romanesc renaste din Liga a II-a! Din octombrie se infiinteaza LPF 2! Cum se va schimba fata competitiei

Liga a II-a Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Septembrie 2010, 16:03
Data actualizarii: Sambata 04 Septembrie 2010, 17:53

Liga a II-a nu va mai fi subordonata FRF-ului si va avea organigrama asemanatoare cu Ligile din vestul Europei

Mircea Sandu a dat unda verde infiintarea Ligii a doua profesioniste, care va fi subordonata direct Ligii Profesioniste a UEFA.

'Proiectul a demarat, am facut primii pasi, am facut o cerere catre Ministerul de Justitie pentru disponibilizare de nume, viitoarea structura sportiva se va numi Liga a Doua profesionista de fotbal, am vorbit si cu domnul Mircea Sandu, presedintele FRF, care a fost de acord prin aparitia acestei structuri si mi-a spus ca acesta este un prim pas pentru redresarea fotbalului romanesc la nivelul ligii secunde."

"Speram ca si ceea ce vrea sa faca aceasta Liga sa se transforme in ceva bun pentru fotbalul romanesc. I-am prezentat proiectul domnului Mircea Sandu, proiect pe care vrem sa se deruleze sub auspiciile Ligii Profesioniste a UEFA. Nu vom activa sub tutela FRF. Suntem structura sportiva de sine statatoare. CU FRF vom avea doar relatii de colaborare. Vom functiona sub directul control al Ministerului. Daca vom sti sa ne organizam nu vom avea probleme. Asa cum LPF incheie in fiecare an un protocol cu FRF, asa vom face si noi.", a declarat Auras Brasoveanu, presedintele Dunarii Galati pentru Sport Total FM.

Organigrama va fi asemanatoare ligilor din vest, adica presedinte va fi unul dintre conducatorii cluburilor ligii secunde, pentru un mandat de maxim doi ani. De asemenea, competitia va fi modificata, urmand a se juca incepand cu sezonul viitor in sistem play-off.

"Sediul Ligii a doua Profesioniste de Fotbal va fi la Bucuresti. Referitor la organigrama, Presedintele va fi ales din randul presedintilor Ligii secunde, am ales modelul din fotbalul vest european, nu din cel autohton. Presedintele va avea un mandat de doi ani cu maxim doua mandate consecutive."

"Sub presedinte vor fi doi vicepresedinti. Tot din cadrul presedintilor din Liga a doua si un birou executiv care va mai cuprinde alti doi vicepresedinti alesi dintre presedintii cluburilor de Liga secunda. Deci, Liga va fi condusa de presedintii cluburilor din Liga a doua, doi din prima serie. Sper ca pana la sfarsitul lunii octobrie Liga sa fie functionala, pentru a putea prelua organizarea sezonului competitional 2011/2012."

"Ne-am gandit si la un sistem competitonal, pentru a creste spectacolul, pentru a atrage oamenii alaturi de aceasta liga si totodata jocurile sa se desfasoare dupa-masa pentru a reduce din costuri, urmand ca seriile sa fie formate dintr-un numar mai mic de echipe, cu play-off-uri si play-out-uri, disparand in acest fel si suspiciunile privind promovarea sau retrogradarea", a mai spus presedintele Dunarii Galati.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!