Fotbalistul care a panicat o țară întreagă: și-a șters postările vechi, a lăsat doar această poză și un mesaj alarmant

Alexis Sabella Argentina depresie Platense Stiri
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Marti 11 Aprilie 2023, 12:45
Data actualizarii: Marti 11 Aprilie 2023, 12:45

Comportamentul tânărului fotbalist pe Instagram a alertat imediat o țară întreagă.

Duminică noaptea, o postare pe Instagram a lui Alexis Sabella (21 de ani) a provocat panică în Argentina. Mijlocașul lui Platense, club din prima ligă argentiniană, a urcat o fotografie alb-negru pe contul său și a scris: „Mă doare enorm că nu am mai multă dorință”.

În același timp, Sabella a șters toate pozele și poveștile precedente, făcând același lucru și pe Twitter. Urmăritorii săi și numeroși jurnaliști din Argentina s-au speriat și au reacționat rapid: i-au scris în privat și au făcut cunoscută situația tânărului fotbalist. 

„Nu îl lăsați singur!” Cum se simte acum Alexis Sabella

„Nu îl lăsați singur pe Alexis Sabella, jucătorul lui Platense, care a început să aibă comportament atipic pe Instagram”, a scris un jurnalist din Argentina. „Pare să fie un mesaj de alertă. Să îi trimitem mesaje de încurajare, e clar că are nevoie”, a adăugat cineva.

Imediat, colegii săi de la Platense și conducătorii clubului l-au contactat și s-au asigurat că Sabella este în siguranță. Jucător la San Lorenzo, unde s-a și format, Alexis Sabella este împrumutat acum la Platense, echipă antrenată de legendarul Martin Palermo. Din păcate, tânărul a jucat doar 9 minute în 2023. A mai fost de trei ori rezervă neutilizată, în rest nu a prins lotul echipei.

În acest moment, medicii lui Platense îl urmăresc îndeaproape pe Sabella, care pare să sufere de depresie. Totodată, Martin Palermo l-a convocat pentru meciul cu Barracas Central, care va avea loc marți seară.

Potrivit jurnalistului Silvio Maverino, Sabella le-a spus medicilor care au grijă de el că a simțit nevoia să se descarce și din acest motiv a postat acea fotografie. „Se simte bine acum”, a confirmat psihologul lui Platense, citat de Clarín.

  • 500.000 de euro este cota lui Alexis Sabella, potrivit Transfermarkt.
  • 55 de meciuri și 4 goluri a reușit tânărul fotbalist în prima ligă din Argentina.

Depresia la fotbaliști: cazul Enke și alți jucători celebri care au avut probleme

De-a lungul anilor, numeroși fotbaliști au suferit de depresie (VEZI GALERIE FOTO). În cazul unora, consecințele au fost tragice. În 2009, portarul german Robert Enke, pe atunci titular în echipa națională, s-a sinucis. Enke s-a aruncat în fața unui tren și a lăsat un bilet familiei sale. El suferea de depresie de ani buni.

Gary Speed, fost internațional al Țării Galilor, s-a sinucis în 2011, la 42 de ani. Speed, care a jucat la cluburi ca Everton, Leeds sau Newcastle, suferea de depresie și avea momente în care dormea și nu mai voia să se trezească, după cum a scris într-o scrisoare găsită de soția sa la șapte ani de la moartea sa.

Alți fotbaliști celebri, precum Gianluigi Buffon, Andrés Iniesta sau Sebastien Deisler au vorbit deschis despre lupta lor cu depresia. Germanul Deisler chiar s-a retras din fotbalul de performanță la numai 27 de ani, din cauza presiunii la care era expus.

Un alt caz faimos este cel al „Împăratului” Adriano, care s-a refugiat în alcool după moartea tatălui său. Brazilianul, unul dintre cei mai buni atacanți din generația sa, nu a mai revenit niciodată la forma sa cea mai bună după acel moment de cumpănă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!