Bucuresti va avea o Sala Polivalenta: cat va costa! Suma este uriasa! Anuntul facut de Gabriela Firea

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Martie 2019, 11:53
Data actualizarii: Luni 11 Martie 2019, 20:49

Primarul general al capitalei a sustinut astazi o conferinta de presa.

Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa faptul ca Bucurestiul va avea o noua Sala Polivalenta.

Noua arena va avea 20.000 de locuri, va fi ultramoderna, multifunctionala si va costa 138 de milioane de euro.

"Vom avea in sfarsit o Sala Polivalenta, o sala multifunctionala in Bucuresti, dupa epopeea pe care a trait-o acest proiect. Dupa cum stiti a fost o licitatie acum cativa ani, care a avut nenumarate contestatii si in final a trebuit sa o luam de la capat ca acel contract a fost anulat. Avem astazi de dezbatut indicatorii tehnici economici rezultati din studiul de fezabilitate realizat de Compania Durabila a Municipiului Bucuresti pentru realizarea unei sali multifunctionale cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafata desfasurata de 60.000 de mp, care va fi dotata si cu o parcare subterana de 380 de locuri, in afara de sala in sine vor fi si 5 terenuri de sport", a spus Gabriela Firea in cadrul conferintei de presa.

Primarul general al capitalei a anuntat si care va fi costul estimat al lucrarilor: "Nu pot fi comparate costurile cu alte sali similare, pentru ca e o capacitate nemaintalnita pana acum in Romania. Am solicitat tuturor federatiilor sportive sa ne transmita necesarul de dotari, astfel incat sa fie omologata la standarde internationale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de executie, maxim trei ani", a adaugat Gabriela Firea.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!