Vesti excelente pentru Becali: are regim deschis si va fi mutat de la Poarta Alba! Reactia avocatului: "Ar putea fi eliberat intr-un an!"

Gigi Becali Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Decembrie 2013, 16:38
Data actualizarii: Vineri 06 Decembrie 2013, 21:18

► Trageri la sorti “Adio, dar RIOman cu tine!”, vineri 18:00, IN DIRECT la Sport.ro!

UPDATE 17.45: Gica Hagi spune ca il asteapta pe Becali la Academie, daca acest lucru este posibil.

“A sustinut tot ce inseamna sport si a bagat bani in Steaua. Nu merita acest lucru. Daca pot sa fac un bine pentru Becali l-as face. Nu se pune problema sa nu. Il fac cu toata inima. Eu am fost angajat cu presiune, dar asta e de omenie. La mine era un lucru profesional, unde trebuie sa castigi. El a fost agresiv dar mi-a trecut. Acum lucrurile sunt in normal si e foarte bine."

UPDATE 16.53: Valeriu Argaseala a intervenit si el telefonic, la cererea lui Gigi Becali.

"Patronul Stelei s-a uitat la Sport.ro si m-a rugat sa va transmit ca poate iesi dimineata din inchisoare, poate sa vorbeasca la telefon, sa mearga la locul de munca in care este angajat."

"Se poate angaja si la un club de fotbal, dar nu doar la Steaua, ci si la Farul Constanta, sau alte cluburi. Depinde la ce penitenciar va fi mutat."

"Regimul asta deschis presupune plecarea dimineata din penitenciar si intoarcerea seara, fara a fi urmarit. Are libertatea de a merge la locul de munca, isi desfasoara activitatea si se intoarce seara in penitenciar", a declarat Argaseala la Sport.ro.

UPDATE 16.45: Avocatul Pavel Abraham a explicat, intr-o interventie telefonica la Sport.ro, ca regimul deschis de care urmeaza sa beneficieze Gigi Becali poate face ca acesta sa lucreze in fiecare zi pentru clubul Steaua.

In functie de orele de munca, pedeapsa lui Becali s-ar putea reduce considerabil, iar patronul Stelei ar putea fi eliberat pana la sfarsitul anului 2014.

"Gigi Becali va fi mutat la alta inchisoare pentru ca Poarta Alba nu are regim deschis. Exista posibilitatea ca Becali sa lucreze pentru clubul Steaua. Nu vad nicio bariera, daca se va propune acest lucru."

"Dupa lege, Becali ar trebui sa faca cel putin 2/3 din pedeapsa, dar depinde foarte mult de orele de munca. N-am facut inca un calcul, dar cred ca poate iesi intr-un an.", a declarat Pavel Abraham la Sport.ro.


Gigi Becali a aflat astazi ca intra intr-un regim de detentie deschis.

Instanta a stabilit decizia ca fiind definitiva si se va aplica in perioada urmatoare.

Astfel, Gigi Becali, pentru restul perioadei pe care o mai are de stat in spatele gratiilor, pana la cei trei ani si jumatate in total, va putea sa lucreze in afara inchisorii, confrom prevederilor regimului de detentie deschis.

Poarta Alba, penitenciarul in care e detinut, il va oferi ocazia lui Becali sa lucreze in judetul Constanta in munci necalificate, ca agricultura, costructiile, amenajari stradale sau sortarea deseurilor.

Citeste si: Decizie fara precedent pentru abonati. Numerele de telefon din Romania care vor fi blocate in scurt timp

Cel mai iubit program de calculator se inchide! Fanii protesteaza

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!