Austriecii lauda Romania pentru organizarea EURO 2020: "O atmosfera foarte prietenoasa”

EURO 2020 Austria Romania Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Iunie 2021, 16:36
Data actualizarii: Miercuri 23 Iunie 2021, 16:41

Până în acest moment, România a găzduit trei partide din grupele EURO 2020, țara noastră urmând să mai găzduiască un singur meci, în optimile de finală.

Naționala Austriei a disputant două meciuri la București, ultimul dintre ele aducându-le și calificarea în optimi, acolo unde va juca împotrivta Italiei.

Jurnalistul Michael Schapler, de la publicația austriacă Der Kurier, a însoțit naționala țării lui la meciurile de la EURO 2020 și a scris despre experiența de la București.

„În general, la București a dominat o atmosferă foarte prietenoasă. Înaintea partidei cu Macedonia de Nord, când un polițist m-a abordat la stadion, aveam totul pregătit: pașaport, certificat de vaccinare, bilet. Dar n-au părut să-l intereseze chiar deloc: «Vrem doar să vă urăm mult succes la meci». Obligativitatea purtării măștii? După un minut, în tribune, abia dacă mai vedeai pe cineva cu masca pe gură. De aceea, scandările fanilor s-au și auzit atât de tare. Nu vreau să mă gândesc ce-ar fi fost dacă stadionul era plin”, a spus Michael Schapler.

Austriacul a facut și o comparație între România și Olanda, deoarece naționala Austriei a jucat o partidă și la Amsterdam: „Am fost fericit să mă întorc la București. Din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de autorități, Amsterdam, o metropolă altfel foarte vie, mi s-a părut un oraș-fantomă. Mi-e clar că românii s-au descurcat mult mai bine cu neutralizarea temutului COVID-19”.

foto: Profimedia Images; Getty Images

Vezi și: Genul programului: fotbal! EURO 2020 se vede la PRO TV și pe VOYO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!