GALERIE FOTO Atleta transgender iese la atac împotriva Federației: „Mă simt marginalizată!” 

Halba Diouf atletism Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Mai 2023, 00:17
Data actualizarii: Vineri 12 Mai 2023, 00:17

Halba Diouf (21 ani) critică dur normativa Federației prin care femeilor transgender le este interzis să participe la competiții feminine. 

Tânăra face atletism de performanță, însă este nemulțumit de marginalizarea de care au parte femeile transgender, după ce World Athletics a interzis ca acestea să participe la competițiile internaționale. Astfel, visul ei de a participa la proba de sprint de la Jocurile Olimpice din Paris se năruie. 

Într-un interviu acordat recent pentru Reuters aceasta și-a exprimat indignarea față de această decizie. Președintele forului internațional, Sebastian Coe, a declarat încă din martie că nu vor putea participa la competiții care punctează spre ranking-ul mondial nicio atletă transgender care a trecut de pubertatea masculină. 

Halba Diouf este indignată: „Nu pot să înțeleg!” 

Născută în Senegal, Diouf s-a mutat în Franța la patru ani, iar apoi s-a mutat la Aix-en-Provence când era adult și a început terapia hormonală pentru a-și schimna sexul. Schimbarea sa de sex a fost recunoscută de autoritățile franceze în 2021. 

„Nu pot să înțeleg decizia asta, asta în contextul în care femeilor transgender li s-a permis mereu să concureze dacă nivelul de testosteron era mai scăzut decât pragul normal. 

Singurul colac de salvare pe care le au femeile transgender îl reprezintă dreptul lor de a trăi așa cum își doresc și ni se neagă acest lucru, suntem acuzați. Mă simt marginalizată pentru că mă exclud din competiții”, a declarat Halba Diouf conform marca.com

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!