Era afacerea mileniului pentru Romania! Seicii de la City s-au indragostit de un club din Liga I! BOMBA de sute de milioane care schimba istoria

Manchester City Rapid Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Decembrie 2013, 14:15
Data actualizarii: Vineri 20 Decembrie 2013, 15:42

► Azi, 21:00, in direct SPORT.RO: "Pe urmele lui Klitschko"! Ciocan vs Johnson in main event, LIVE PRO TV 22:45!

Daca se intampla asta, fotbalul din Romania ar fi intrat in era bugetelor nelimitate, a super transferurilor si a meciurilor gigant in Europa! Detalii minore au impiedicat afacerea mileniului in Liga I!

In 2008, Fathi Taher avea un plan care ar fi declansat un cutremur de sute de milioane de euro in Romania! A vrut sa preia Rapidul pentru a i-l ceda apoi seicului Mansour bin Zayed, actualul proprietar al lui Manchester City! Taher a negociat intens cu Copos, a obtinut acordul de principiu al acestuia si a inceput investitiile masive in club. In Giulesti au ajuns jucatori importanti si antrenorul Jose Peseiro, fost secund al lui Carlos Queiroz la Real Madrid in sezonul 2003-2004. Schimbarea totala de imagine a Rapidului a tinut mai putin de 3 luni.

Mansour si-a mutat privirea dinspre Romania spre o provocare mult mai tentanta din punctul de vedere al expunerii: Premier League. A uitat de Rapid pentru Manchester City, unde a transformat muntii de bani din conturile sale in lux pentru o echipa obisnuita sa fie mediocra in Anglia. Mansour si familia sa au trimis nu mai putin de un 1,2 miliarde de euro la Manchester din 2008 pana astazi! City n-a mai numarat banii decat cu teancurile, iar fanii si-au adaptat pretentiile in noua situatie. Yaya Toure, Sergio Aguero, David Silva sau Robinho au fost cele mai importante date in ultimii 5 ani de seicii care au terminat dominatia istoriei si a banilor lui Abramovici in Premier League!

Dupa ce Mansour i-a dat lui Taher vestea ca nu mai e interesat de Rapid, omul de afaceri a incercat sa-si recupereze investitiile facute in Giulesti, insa inutil. Clubul n-a mai platit jucatorii adusi pe promisiuni grele, iar Peseiro a plecat si el. Rapidul a ramas cu datorii mari, pe care Copos s-a plans ani la rand ca trebuie sa le plateasca din creditele personale facute la banci. De la afacerea istorica pe care astepta s-o semneze la ultimul etaj din Burj Al Arab, Copos a terminat prin a vinde o societate aflata in insolventa unor investitori cu potential incert. Rapid a ajuns in liga a doua dupa ce a ratat criteriile de licentiere, iar anul 2014 poate aduce falimentul pentru unul dintre cele mai importante cluburi din istoria Ligii I.

"Mansour s-a razgandit si Taher si-a dat seama ca nu are cum sa recupereze banii. Clubul datora in jur de 40.000 de euro cand a fost preluat, apoi s-a ajuns la cheltuieli imense"
George Copos

"Taher a vrut sa dea 17 milioane de euro si voia sa-l dea seicului care a luat-o pana la urma pe City cu 50 de milioane. Arabul s-a retras si totul a picat. Seicul era relatia lui Taher, numai el putea sa vanda clubul"
Gigi Corsicanu, lider galerie Rapid

Citeste si: SUPERB e putin spus! Asa vor arata TELEFOANELE VIITORULUI! Galerie foto SPECTACULOASA!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!