Adrian Porumboiu îi ia apărarea lui Victor Pițurcă! Atac devastator la instituțiile statului: „Eu le-am arătat furturi!”

Victor Piturca Adrian Porumboiu Victor Pițurcă, anchetat Stiri Victor Pițurcă
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 23:43
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 23:44

Victor Piţurcă a fost pus sub control judiciar în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie, în urma căreia Ministerul Apărării Naţionale a fost păgubit.

Potrivit procurorilor, Victor Pițurcă ar fi finanțat operaţiunea de import, de la achitarea furnizorilor până la transport şi consiliere juridică.

Adrian Porumboiu, fostul finanțator al FC Vaslui, și-a exprimat speranța că Victor Pițurcă își va putea demonstra nevinovăția, dezvăluind în același timp că a trimis dosare întregi despre furturi petrecute pe teritoriul României către instituțiile abilitatea ale statului, fără ca acestea să ia vreo măsură.

„Eu cu Pițurcă am avut o relație excelentă, îl respect, mă respectă, sper ca lucrurile să intre într-o turnură normală.

Dar eu spun altceva, au în mână dosare, eu le-am arătat furturi și furăciuni de 17, 20 de milioane. Nu s-a mișcat nimic, oamenii stau liniștiți. Dacă ai un nume însă, e ușor să fi atacat. Să ne amintim și de Gică Popescu, de toată tevatura. Nu mai zic că ar fi tragic să se dovedească că nu a greșit cu nimic. A, ok, dacă sunt lucruri clare, dovedite, atunci da.

Dar în treaba asta cu măști, cu vaccinuri, păi atunci ar trebui luați toți, în frunte cu madam Von der Leyen (n.r. - președinta CE). Aici sunt multe probleme, au fost mulți bani publici implicați, ce să mai comentăm”, a fost reacția vegementă a lui Adrian Porumboiu vizavi de arestarea lui Victor Pițurcă.

Dosarul măştilor neconforme pentru MApN

Suspecţii din dosarul materialelor sanitare livrate către MApN şi-au propus, din start, să obţină un profit de 750.000 de euro de pe urma afacerii cu autoritatea publică, reiese din documentele procurorilor.

„Se remarcă faptul că, iniţial s-a discutat de un profit de 750.000 euro provenind dintr-o eventuală achiziţie de 5 milioane de măşti, în fapt realizându-se importul unui număr mai mic de măşti din această categorie suplimentat de alte produse (goggles - ochelari de protecţie şi face shield - vizieră de protecţie), urmărindu-se în final realizarea profitului stabilit iniţial. Din analiza documentelor contabile existente la dosarul cauzei rezultă fără niciun dubiu că a fost realizat profitul stabilit în condiţiile de mai sus”; scriu procurorii DNA în ordonanţa de reţinere emisă marţi după amiază. 

Anchetatorii mai notează că „analizând datele ce rezultă din înscrisurile financiar - contabile rezultă faptul că în urma derulării contractului cu UM 02464, raportat la valoarea mărfurilor achitate de Victor Piţurcă a rezultat un profit financiar total de 3.712.506, 17 lei ( echivalent 767.919,36 euro, la cursul de 4,8345 lei/euro)”, a spus Adrian Porumboiu, potrivit Playsport.

Astfel, firma fiului lui Piţurcă ar fi făcut un profit de peste 718.000 de euro. Peste 60% din profitul rezultat în urma afacerii a revenit lui Victor Piţurcă şi fiului său.

AICI ai toate informațiile despre dosarul în care este anchetat Victor Pițurcă și fiul acestuia, Alex Pițurcă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!