Facebook Stiri

90.000 euro amenda pentru un LIVE pe Facebook! I s-a intamplat unui englez care a transmis meciul de titlu mondial Joshua - Klitschko

Un cetatean englez, Craig Foster, a fost amendat cu suma de 90.000 de euro (85.000 lire) pentru un live pe Facebook. Publicatia Liverpool Echo scrie ca acesta a primit amenda din cauza unui prieten.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2018, 11:24
Data actualizarii: Marti 09 Ianuarie 2018, 11:37

Un englez pasionat de box, Craig Foster, a fost amendat cu suma de 90.000 euro pentru o transmisiune LIVE pe contul de Facebook.

Liverpool Echo scrie ca britanicul si-a invitat prietenii in luna aprilie a anului trecut pentru a urmari meciul de titlu mondial dintre Anthony Joshua si Wladimir Klitschko, disputat la categoria grea. Unul dintre amicii acestuia i-a luat tableta si a transmis LIVE meciul pe Facebook.

Englezii, care platisera suma de 19.95 lire sterline pentru a putea urmari meciul pe Sky Box Office au transmis meciul pentru 4.250 de prieteni de pe Facebook.

Transmisiunea a fost reperata de cei de la Sky, care i-au anulat abonamentul si l-au dat in judecata, acuzand pierderi. Ei au castigat procesul, iar judecatorii l-au obligat pe Craig Foster, cel pe contul caruia s-a facut transmisiunea, la plata a 90.000 euro.

"Tableta mea era logata pe contul de Facebook si un prieten a inceput sa transmita live. Nu m-am gandit ca e o problema, apoi la cateva zile am constatat ca mi s-a anulat abonamentul. Am platit pentru a urmari meciul, nu a fost ca si cum am castigat alti bani din asta",
a spus barbatul, citat de Liverpool Echo.

"Vor sa faca un exemplu din mine. Stiu ca a fost gresit si nu mi-am impiedicat prietenul sa faca asta. Dar era vorba doar de o petrecere cu cativa prieteni si de o transmisiune din care nu am castigat nimic", a mai spus el.

In cele din urma, Sky a cazut la o intelegere cu englezul, iar acesta va trebui sa plateasca doar 5.000 euro.

Modifică setările cookies