VIDEO „În timpul curselor mă gândesc la mâncare!” Dezvăluire genială a dublului campion european: „Cânt foarte mult!” 

Dublul campion european la juniori dezvăluie cum se trăiește o probă lungă în natație. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 13:53
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 14:21

Este una dintre revelațiile sportului românesc și la doar 17 ani este promisiunea natației pentru următoarele Jocuri Olimpice. Vlad Stancu a avut o vară plină de competiții, dar și de reușite de răsunet în cursele lungi. Este dublu campion european la juniori, dublu vicecampion european și medaliat cu argint și bronz la mondiale. Toate la 400m, 800m și 1500 m liber.

„Cea mai dorită medalie a fost cea de la 1500m, când am ieșit campion european, iar cea mai neașteptată cea de la 400, când am ieșit vicecampion european, pentru că la jumătatea cursei am întors al șaptelea, apoi am reușit să revin foarte bine” – Vlad Stancu, dublu campion european la natație.

Vlad a dezvăluit și la ce se gândește în timpul curselor lungi și cum reușește să nu mai înghită multă apă.

„Cânt foarte mult, orice fel de melodii, mă gândesc la ce urmează să mănânc, pentru că mi se face foame în timpul probei. Uneori număr și bazinele...Mi s-a întâmplat să încurc numărul bazinelor, dar doar la antrenament. Am înghițit foarte multă apă de-a lungul timpului, se întâmplă când respiri, la întoarceri” - Vlad Stancu, dublu campion european la natație.

Ținta pentru 2023: calificările la Jocurile Olimpice

Iulia Becheru, cea care-l pregătește pe Vlad de ani buni, a stabilit obiectivele pentru anul care vine.

„Ne antrenăm pentru a atinge baremul pentru JO de la Paris, suntem la 5 secunde distanță. Avem CE de juniori din vara viitoare și ne gândim dacă luăm în calcul mondialul de seniori” – Iulia Becheru, antrenorul lui Vlad Stancu.

„Sunt la 5 secunde de baremul de JO, dar sunt sigur că o să reușesc să-l ating. Este visul oricărui sportiv să participe la Jocurile Olimpice” - Vlad Stancu, dublu campion european la natație.

SPORTS NET 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies