Kira Grunberg Sporturi

Zbor frant pentru cea mai buna saritoare cu prajina din Austria: paralizata la doar 21 de ani, dupa un accident la antrenament

Destin frant pentru o sportiva austriaca, in varsta de doar 21 de ani. Ce mai buna saritoare cu prajina din Austria a ramas paralizata in urma unui accident la antrenament.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Iulie 2015, 20:04
Data actualizarii: Vineri 31 Iulie 2015, 20:26

Sportiva austriaca Kira Grunberg a ramas paralizata in urma unui accident la antrenament.

Grunberg, cea mai tare saritoare cu prajina din Austria, sportiva in varsa de doar 21 de ani, a fost spitalizata imediat, apoi a suferit o operatie la coloana la clinica din Innsbruck, unde a fost confirmata ulterior severitatea accidentarii.

"Dupa ce a suferit un accident la antrenament, Kira Grunberg, detinatoarea recordului la saritura cu prajina, a fost dusa la spital unde s-a descoperit ca are o fisura la coloana vertebrala. A fost descoperita paraplegia. Din aceasta cauza, a fost operata de urgenta pentru a evita evolutia situatiei. Pacienta este la terapie intensiva si vom vedea in urmatoarele saptamani care este calea de urmat. Momentan, este exclus sa-si mai continue cariera sportiva. Familia si echipa Kirei multumesc tuturor celor care au trimis mesaje de sustinere in aceste ore dificile", au notat reprezentantii clinicii din Innsbruck, intr-un comunicat oficial.

Kira Grunberg a terminat pe locul 4 la Campionatele Mondiale de Juniori din 2012, pentru ca mai apoi sa stabileasca un record al celei mai bune sarituri inregistrate de o sportiva austriaca (4 metri si 45 centimetri) la Europenele de la Zurich, de anul trecut.

Modifică setările cookies