Kira Grunberg Sporturi

Zbor frant pentru cea mai buna saritoare cu prajina din Austria: paralizata la doar 21 de ani, dupa un accident la antrenament

Destin frant pentru o sportiva austriaca, in varsta de doar 21 de ani. Ce mai buna saritoare cu prajina din Austria a ramas paralizata in urma unui accident la antrenament.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Iulie 2015, 20:04
Data actualizarii: Vineri 31 Iulie 2015, 20:26

Sportiva austriaca Kira Grunberg a ramas paralizata in urma unui accident la antrenament.

Grunberg, cea mai tare saritoare cu prajina din Austria, sportiva in varsa de doar 21 de ani, a fost spitalizata imediat, apoi a suferit o operatie la coloana la clinica din Innsbruck, unde a fost confirmata ulterior severitatea accidentarii.

"Dupa ce a suferit un accident la antrenament, Kira Grunberg, detinatoarea recordului la saritura cu prajina, a fost dusa la spital unde s-a descoperit ca are o fisura la coloana vertebrala. A fost descoperita paraplegia. Din aceasta cauza, a fost operata de urgenta pentru a evita evolutia situatiei. Pacienta este la terapie intensiva si vom vedea in urmatoarele saptamani care este calea de urmat. Momentan, este exclus sa-si mai continue cariera sportiva. Familia si echipa Kirei multumesc tuturor celor care au trimis mesaje de sustinere in aceste ore dificile", au notat reprezentantii clinicii din Innsbruck, intr-un comunicat oficial.

Kira Grunberg a terminat pe locul 4 la Campionatele Mondiale de Juniori din 2012, pentru ca mai apoi sa stabileasca un record al celei mai bune sarituri inregistrate de o sportiva austriaca (4 metri si 45 centimetri) la Europenele de la Zurich, de anul trecut.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!