Sporturi

Verstappen, penalizat din nou după incidentele din Arabia Saudită! Cum arată lupta cu Hamilton înaintea ultimei curse

Dramatism în Formula 1, cu o cursă înainte de finalul sezonului. Verstappen și Hamilton sunt la egalitate de puncte.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 09:07
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 09:19

Max Verstappen, pilotul Red Bull Racing, a primit o nouă penalizare, de 10 secunde, după un incident petrecut la Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită.

Incidentul s-a petrecut în turul 37, când lui Verstappen i s-a cerut prin radio să-l lase pe pe Lewis Hamilton să îl depășească. Olandezul a încetinit și l-a lăsat pe rivalul său la titlul mondial să treacă, însă britanicul a fost surprins și nu a putut evita coliziunea.

Hamilton și-a avariat aripa față în urma acestui incident, însă a reușit să revină pe primul loc și să câștige cursa. Britanicul este acum la egalitate de puncte cu Verstappen, cu o cursă rămasă de disputat în acest sezon.

Penalitatea de 10 secunde se adaugă alteia de 5 secunde pe care a primit-o Verstappen pentru un incident produs cu puțin timp în urmă, în care a fost implicat același Lewis Hamilton.

"Decizia de a-l penaliza pe Verstappen a fost luată după ce a frâncat brusc și semnificativ, fiind considerată imprevizibilă și principalul factor pentru producerea impactului. O penalizare de 10 secunde este impusă pentru un incident de acest tip", se arată pe site-ul Formula 1. 

Înaintea ultimei curse a sezonului din Formula 1, care se va disputa duminică, 12 decembrie, la Abu Dhabi, Max Verstappen și Lewis Hamilton sunt la egalitate de puncte (369,5p). Podiumul este completat de pilotul Mercedes Valtteri Bottas, cu 218 puncte.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies