Sporturi

"Un afront față de România, față de tricolor!" Sorin Grindeanu reacționează dur după gestul hocheiștilor din națională

Gest revoltător al hocheiștilor din naționala de hochei a României, la Campionatul Mondial, eșalonul al doilea. Vicepremierul Sorin Grindeanu a reacționat dur. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Mai 2022, 21:18
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 00:11

Timișoreanul Sorin Grindeanu, fost premier al României, e un mare fan al sportului. Așa cum povestea în trecut, a admirat Craiova Maxima și a urmărit jocul legendarului Ilie Balaci. Și nu doar fotbalul îl pasionează pe actualul viceprepremier, ci tot sportul românesc. O știre s-a rostogolit rapid azi în mediul online. 

"Un afront față de România, față de tricolor!" Sorin Grindeanu reacționează dur după gestul hocheiștilor din națională

După ce au pierdut primele trei partide, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud și 4-5 cu Lituania, în ultimul meci, tricolorii s-au duelat cu Ungaria, meci câștigat de vecinii noștri cu 4-2. Rezultatul a fost mai puțin important, pentru că un gest al jucătorilor a fost bizar.

Alături de adversari, tricolorii au fredonat imnul Ținutului Secuiesc, teritoriu format din județele Covasna, Harghita și Mureș, în care populația este preponderent etnică maghiară. Din tot lotul României doar trei componenți au evitat să cânte.

Grindeanu: "Sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite"

Sorin Grindeanu a reacționat dur luni seara. 

"Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. 

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!", a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

În urma turneului din Slovenia, România a retrogradat în al treilea eșalob valoric, unde va juca începând de anul următor.

Lotul României

Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi

Fundași: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.

Atacanți: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies