Sporturi

SENZATIONAL! Un japonez a devenit ASTAZI cel mai BATRAN om din lume care a urcat pe Everest! Cati ani are recordmenul care a uimit PLANETA:

►Froch traieste visul interzis al lui Bute! Froch vs Kessler, sambata 21:30, in direct Sport.ro si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Mai 2013, 12:25
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2013, 12:26

Yuichiro Miura, un japonez in varsta de 80 de ani, a devenit astazi cel mai batran om din lume care cucereste varful Everest, cel mai inalt munte din lume, cu o inaltime de 8.848 de metri.

Alpinistul de 80 de ani a ajuns in varful Everestului la ora 9 in aceasta dimineata, ora locala, reusind sa bata recordul precedent al nepalezului Min Bahadur Sherchan, care atinsese varful la varsta de 76 de ani.

Interesant este ca Miura a mai urcat pe Everest si in urma cu 5 ani, cand implinise varsta de 75 de ani, insa recordul sau nu a fost omologat din cauza 'rivalului' sau nepalez.

Miura a fost insotit pe tot parcursul calatoriei de fiul sau, Gota.

"Este cel mai intens sentiment pe care l-am trait in viata mea. Sunt extenuat, insa implinit in acelasi timp", a spus japonezul.

Nepelezul Sherchan nu se lasa insa batut si anunta ca saptamana viitoare va incepe pregatirile pentru o noua expeditie pe munte.

Yuichiro Miura a suferit in 2009 un accident grav la ski, fracturandu-si pelvisul, pentru ca mai apoi sa fie operat pe inima din cauza unei aritmii cardiace.

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies