Romanii, din nou printre cei mai buni din lume la baschet 3 la 3! Ce jucator roman este in top 10 mondial:

Autor: Sport.ro
Marti 20 August 2013, 10:49

	Romanii, din nou printre cei mai buni din lume la baschet 3 la 3! Ce jucator roman este in top 10 mondial:

Jucatorii romani de baschet 3x3 fac senzatie - nu mai putin de 4 se afla in primii 20 la categoria Open masculin!

Dupa incheierea sezonului 2013 al campionatului Wizz Air Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball, www.youtube.com/SportArena) si disputarea turneului international Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, jucatorii romani de baschet 3x3 sunt din nou in top in clasamentele mondiale.

La categoria Open masculin, cel mai bun jucator roman de baschet 3x3 in 2012, Angel Santana, ocupa locul 7, in timp ce Catalin Vlaicu este pe pozitia 11. Ambii vor avea sansa sa urce in clasament, dupa ce vor participa, la finalul acestei saptamani la turneul FIBA 3x3 World Tour de la Praga.

La Open, Romania mai are alti doi jucatori printre primii 20 ai lumii, Sergiu Souca, pe locul 18 si Catalin Bordei, locul 20.

La categoria vereranilor, liderul mondial la jucatori nascuti dupa anul 1972, inclusiv, este un roman, Radu Horea, membru al echipei Bob’s Squad Leii, care in acest sezon a castigat mai multe turnee din circuitul FIBA.

Si viitorul suna bine pentru baschetul 3x3 tricolor, pe locul doi in lume la categoria U18 aflandu-se Dimitris Rasty, component al nationalei Romaniei si unul dintre cei mai buni jucatori din acest sezon al Wizz Air Sport Arena Streetball.

La Open feminin, Monica Ady, Andra Haas si Anca Sipos sunt vecine de clasament, in aceasta ordine. Primele doua au acelasi numar de puncte, cu care ocupa, la egalitate, locul 15, urmate indeaproape de Sipos.

Pentru jucatorii romani urmeaza Mastersul de la Praga, care va avea loc in perioada 23-26 august, precum si Campionatele Mondiale U18, Jakarta, 26-29 septembrie, acolo unde, in urma punctelor acumulate in clasamentul mondial, tricolorii vor fi reprezentati atat in turneul masculine cat si in cel feminin.

Toate rezultatele de mai sus sunt preluate de pe siteul oficial al FIBA

Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball, www.youtube.com/SportArena) este cel mai mare campionat de baschet 3 la 3 din Romania, parte din circuitul mondial FIBA 3x3 Word Tour si european FIBA Europe 3x3 EuroTour.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

Joshua vs Ruiz: sambata, 00:45, PRO TV! Supergala BATALIA CONTINENTELOR incepe la 20:00 la PRO X!

6 milioane de români păcăliți de mirajul îmbogățirii, după Revoluție. Evoluția sistemului bancar după „Caritas" și „FNI"
BRAT