Povestea uimitoare a refugiatei care participa la Rio: a salvat 20 de oameni impingand o barca timp de 3 ore prin valuri, acum se pregateste sa sara in piscina la Olimpiada

Autor: Sport.ro
Sambata 30 Iulie 2016, 17:25

In urma cu un an, Yusra Mardini isi lua sora, pe Sarah, si fugea de ororile din Siria. Lasand in urma o casa bombardata si o multime de amintiri, aceasta avea sa rataceasca mai intai prin taberele din Liban si Turcia.

La doar 18 ani, Yusra Mardini si sora sa s-au vazut nevoite sa fuga din calea razboiului. Tanara sportiva, care se antrena pentru a deveni o inotatoare de renume, a lasat in urma o tara bombardata si traumatizata de onorile teroristilor ISIS.

Yursa si sora sa au ratacit mai intai prin taberele de refugiati din Liban si Turcia, apoi s-au hotarat sa isi sacrifice vietile pentru o viata mai buna.

Cele doua fete s-au imbarcat alaturi de alti 20 de oameni pe o barca construita sa transporte maximum 6 oameni. Destinatia: insula Lesbos, din Grecia, de unde acestea voiau sa plece mai departe catre vestul Europei.

Yusra a povestit cum, impreuna cu ceilalti 20 de refugiati, si-a vazut moartea cu ochii in miezul noptii, in mijlocul Marii Egee.

Pe mare, motorul barcii in care ea se afla a cedat, iar ambarcatiunea a inceput sa ia apa. Inotatoare buna, Yusra, alaturi de sora sa si de inca o persoana, au sarit in apa si au inceput sa impinga barca prin valuri. 

Timp de 3 ore au inotat cele 3, impingand barca, pentru a ajunge in Lesbos.

"Erau oameni care nu puteau inota si nu aveam de gand sa ii las acolo. Daca m-as fi inecat eu impingand barca, macar as fi facut-o mandra de mine pe sora mea. Am vrut sa ajutam", a povestit ea.

La mal, tanara spune ca a ajuns cu o pereche de jeansi, un tricou, pasaportul, un telefon mobil invelit intr-o punga si foarte putini bani.

"Am vrut sa ne cumparam apa de la un restaurant, dar nu au vrut sa ne dea. Au crezut ca o sa furam. Am reusit sa-i convingem pe oameni ca putem plati", a mai povestit ea.

Din Lesbos, aceasta a parcurs inca 1.5000 de kilometri.

Yusra traieste acum in Germania si va concura la Rio ca parte a echipei refugiatilor, care numara 10 membri.

Iohannis, la Forumul Economic Franco-Român: Pentru România, 2021 oferă semnale dintre cele mai încurajatoare
BRAT
Modifică setările cookies