O mare campioana a Romaniei spune "ADIO" in 2014: "Mi-am dorit mult sa ma retrag in Romania, tara pe care o iubesc"

O mare campioana a Romaniei spune "ADIO" in 2014: "Mi-am dorit mult sa ma retrag in Romania, tara pe care o iubesc"

Constantina Dita se va retrage anul acesta.

Constantina Dita, campioana olimpica (proba maraton, 2008, Beijing) si sportiva ce detine în prezent recordurile nationale la probele de 20 km alergare pe sosea, semimaraton si maraton a anuntat în cadrul conferintei de presa organizata astazi, 3 iulie, de Asociatia Bucharest Running Club (ABRC), ca se va retrage din activitatea sportiva dupa participarea la editia din acest an a Maratonului International Bucuresti Raiffeisen Bank (MIBRB), eveniment al carei imagine si ambasador a devenit.

“Mi-am dorit mult sa îmi fac retragerea în Romania, tara pe care o iubesc si pe care am reprezentat-o cu mandrie si ma bucur ca pot sa fac asta în cadrul celui mai important concurs de maraton din tara. Îi doresc fiecarui om sa traiasca macar o data bucuria de a termina învingator un maraton, e un sentiment de nedescris. Va astept la Maratonul International Bucuresti,” a declarat Constantina Dita.

La cea de-a saptea editie a Maratonului International Bucuresti Raiffeisen Bank. (RBBIM), organizatorii asteapta, în zilele de 4 si 5 octombrie 2014, sa ia startul din Piata Constitutiei peste 8.000 de participanti din peste 50 de tari. În functie de antrenament si rezistenta, alergatorii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), stafete (4x10,548) sau pentru cursa populara de 2,9 km. Parintii copiilor sub 4 ani pot alerga, ca si anul trecut, 800 m împingand caruciorul la Jogging in scutece, sustinut de SAMAS. În ceea ce priveste cursele destinate copiilor, una dintre noutatile acestei editii este faptul ca vor putea lua parte copii începand cu varsta de 5 ani, cu un an mai mici fata de varsta minima admisa anul trecut. Copiii între 5 si 8 ani vor alerga 800 m, cei între 9 si 12 ani - 1,5 km, iar cei în varsta de peste 13 ani 2.9 km, la Cursa populara.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Procedură de infringement a UE împotriva României, din cauza legislației privind drepturile de autor pe piața digitală
BRAT
Modifică setările cookies