Medalie de bronz pentru Mihaela Hogas la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer. "Speram sa se califice la JO 2018"

Medalie de bronz pentru Mihaela Hogas la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer. "Speram sa se califice la JO 2018"

Sportiva romanca Mihaela Hogas a obtinut o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Lillehammer, ea facand parte din echipa Internationala 10 de patinaj viteza care a concurat in intrecerea pe echipe mixte la sprint.

Echipa Internationala 10 de patinaj viteza a incheiat cu timpul de 1 min 58 sec 87/100. Din team au mai facut parte italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske si norvegianul Allan Dahl Johansson.

Proba este una specifica JOT, creata pentru a intari legaturile de prietenie dintre natiuni.

Medalia de aur a revenit Echipei 6, alcatuita din italianca Noemi Bonazza, mongola Sumiya Buyantogtokh, coreeanul Jae Woong si chinezul Hanyang Shen (1:57.85). Pe treapta a doua a podiumului a urcat Echipa 9, alcatuita din olandeza Elisa Dul, poloneza Karolina Gasecka, americanul Austin Kleba si kazahul Anvar Muhamadeeev (1:58.80).

Alin Petrache, presedintele COSR, a afirmat: "Aceasta medalie este un prim semn ca politicile COSR legate de dezvoltarea sporturilor de iarna sunt corecte. Medalia de bronz cucerita la patinaj viteza si locurile 4 si 6 de la sanie ne dau sperante pentru viitor si suntem convinsi ca sportivii nostri ne vor furniza din ce in ce mai multe surprize placute. Chiar daca au mai existat probleme in cadrul federatiilor, cum au fost si cele din cadrul forului de patinaj, COSR a sustinut sportivii prin intermediul cluburilor, considerand ca acestia nu trebuie sa sufere din cauza problemelor administrative".

Medalia castigata miercuri reprezinta a doua clasare pe un podium al unei competitii olimpice multisport de iarna sub egida CIO, dupa o pauza de 48 de ani, cand Ioan Panturu si Nicolae Neagoe au castigat medalia de bronz la JO de la Grenoble.

Mihaela Hogas este legitimata de patru ani la Clubul Corona Brasov, unde este antrenata de Bogdan Stanescu este legitimata de patru ani la aceasta grupare, a declarat pentru AGERPRES, presedintele sectiei sporturi de iarna de la Clubul Sportiv Corona, Catalin Leonte.

"Este legitimata a clubului nostru la patinaj viteza. Este o sportiva extrem de ambitioasa si suntem foarte bucurosi de rezultatul obtinut. Trebuie sa va spun ca in luna ianuarie 2016 a concurat cu sportivi din Italia, Norvegia si Olanda la un concurs in Italia, unde a obtinut un timp foarte bun. De asemenea, tot in Italia, la Collalbo, a castigat concursuri la 500, 1.000 si 1.500 de metri. Desi este junioara speram pentru ea la o calificare la Olimpiada din 2018 care se va desfasura in Coreea de Sud", a afirmat Catalin Leonte.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies