VIDEO EXCLUSIV Marius Țic, cu ochii în lacrimi când a aflat că naționala de polo s-a calificat la Paris 2024: ”A fost unic! Bucuria supremă”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 16:57
Data actualizarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 17:16

Marius Țic, portarul naționalei de polo, a fost invitatul lui Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro.

În februarie, elevii lui Bogdan Rath au obținut accederea la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris după o lungă absență de 12 ani. România a încheiat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10.

Marius Țic, cu ochii în lacrimi când a aflat că naționala de polo s-a calificat la Paris 2024: ”A fost unic! Bucuria supremă”

Marius Țic a vorbit despre momentul în care a aflat că tricolorii s-au calificat la Paris 2024. Portarul a fost singurul, în primă fază, care a primit informația de la Alex Matei, președintele Federației Române de Polo. 

Țic i-a mulțumit pe această cale fostului poloist român și a ținut să puncteze cât de emoționat s-a simțit atunci când a aflat că România va participa după 12 ani la Jocurile Olimpice.

”(n.r. Alex Matei, președintele federației, ți-a spus că o să vă calificați și ai ținut secret față de colegii tăi) Cred că legat de această treabă... Colegii și acum dacă aud povestea asta mă înțeleg. A fost un moment unic, pentru că imediat după meciul cu China noi știam că avem o șansă de calificare. 

Cumva, nu eram siguri. Așteptam biletul de la World Aquatics. După tot acel stres, a venit doar pentru mine vestea că ne-am calificat la Jocurile Olimpice. Alex m-a luat deoparte, a scos biletul de la piept și mi-au dat lacrimile instant. Mi se face pielea și acum. Era bucuria supremă. Vreau să-i mulțumesc pe această cale că a avut încredere în mine. 

Nu trebuia să știe nimeni, nici cu soția mea nu am putut să vorbesc despre asta. A avut încredere că pot ține informația doar pentru mine. A fost ceva unic”, a spus Marius Țic la Poveștile Sport.ro.

VIDEO | Emisiunea integrală cu Marius Țic la Poveștile Sport.ro

Naţionala de polo a României va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în Grupa A, cu echipele Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru. În Grupa B au fost repartizate Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia şi Franţa.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

VIDEO | Marius Țic îl așteaptă pe Chef Florin Dumitrescu la un antrenament la polo

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!