Sporturi

FOTO ȘI VIDEO "Mai trebuie David Popovici să pună masă musculară?" Răspunsul ferm al antrenorului Adrian Rădulescu

Noua stea a înotului mondial, David Popovici (17 ani), a realizat dubla la Campionatul Mondial de la Budapesta, aur la 100 m liber și 200 m liber. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 11:45
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 11:59

Popovici, care în semifinalelele de la 100 m liber obţinuse timpul 47,13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47,58.

Lumea înotului e fascinată de performanțele lui David Popovici, dar și de felul în care arată. Dacă mulți înotători au un fizic decupat din manualele de anatomie, cu o musculatură proeminentă, sportivul de la CS Dinamo are o altă constituție fizică. Longilin și fără "pachețele" de mușchi, Popovici e un caz unic. 

Explicația specialistului

„Nu știu dacă ne-am pregătit pentru medalii, dar ne-am pregătit să fim competitivi, cât de sus nu știam. David așa este construit și nu vrem să devină mai mare ca musculatură. Trebuie să regândim un pic felul în care a fost înotată 100 de metri în ultimii 20 de ani. E timpul pentru un nou mod de a aborda această probă.

Acum e o chestiune despre cine e mai bun pe ultimii 50 de metri. Cu cât ești mai mare, folosești mai multă energie și o utilizezi în prima parte și apoi rămâi fără”, a spus Adrian Rădulescu, pentru Gsp

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71. 

Ce scrie Swimming World Magazine despre Popovici

"Un copil excepțional!", a titrat celebra publicație americană Swimming World Magazine despre triumful pușiului în vârstă de 17 ani. "David Popovici a fost nevoit să muncească din greu pe ultima parte a cursei pentru a-și adjudeca a doua medalie de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta", au rezumat americanii. 

"O cursă sclipitoare", au mai adăugat jurnaliștii de la publicația mai sus menționată, cu referire la lupta strânsă pentru medalia de aur. 

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

VIDEO Răzvan Florea, despre medalia de aur cucerită de Popovici la 100 m liber

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!