Imagini socante in cea mai grea cursa din ciclism: Un rutier belgian a suferit un stop cardiac dupa o cazatura

Imagini socante in cea mai grea cursa din ciclism: Un rutier belgian a suferit un stop cardiac dupa o cazatura

Ciclistul belgian Michael Goolaerts (Veranda Willems) a suferit un stop cardiac in timpul cursei Paris-Roubaix de duminica, dupa o cazatura 

Cursa Paris-Roubaix este cunoscuta drept "Infernul Nordului", datorita particularitatilor sale unice: 29 de sectoare pavate in lungime de 54,2 kilometri, care sunt alternate cu drumuri asfaltate, pentru a oferi o experienta extrem de dificila rutierilor care iau parte.

Cazaturile sunt la ordinea zilei si pot fi extrem de periculoase, asa cum s-a intamplat si in cursul editiei 2018 a competitiei. Cu 142 de kilometri ramasi de disputat, pe unul dintre sectoarele pavate ale cursei, ciclistii rulau cu peste 50 km/h, iar o manevra gresita a unuia dintre ei a produs o cazatura.

Cel mai afectat a fost rutierul belgian Michael Goolaerts (Veranda Willems), un tanar de 23 de ani, aflat de patru ani la echipa belgiana care a primit un wild card pentru aceasta cursa. Imediat, medicii au coborat din masina care insotea caravana, pentru ca imaginile l-au surprins pe Goolaerts inert, cu mainile intinse pe pavate. S-a dovedit ca starea sa era extrem de grava, rutierul belgian suferind un stop cardiac.

Dupa ce a fost resuscitat aproape 30 de minute, cu ajutorul unui defibrilator, Goolaerts a fost transportat de urgenta cu un elicopter la spitalul din Lille, cel mai apropiat oras de locul cazaturii. Momentan, echipa sa nu a facut publica starea lui Goolaerts, insa televiziunea France 3 sustine ca Goolaerts este in stare extrem de grava.





VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte
BRAT
Modifică setările cookies