"Ianis inca nu e format suta la suta" Hagi dezvaluie ce i-a spus fiului sau inainte sa se urce in avionul de Italia

"Ianis inca nu e format suta la suta" Hagi dezvaluie ce i-a spus fiului sau inainte sa se urce in avionul de Italia

Ianis este coleg la Fiorentina cu Tatarusanu.

Ianis Hagi a fost cumparat de Fiorentina cu 800.000 de euro, desi Hagi a anuntat in diferite ocazii ca suma reala ar fi de 2 milioane de euro, insa e posibil sa fi luat in calcul si un eventual viitor transfer, Hagi pastrand niste procente dintr-o viitoare mutare a fiului sau.

Ianis a facut deja viza medicala cu Fiorentina si are ocazia sa demonstreze ca merita un loc in lot pentru sezonul viitor de Serie A.

"Ma bucur, pentru orice tanar ma bucur. Eu sunt managerul echipei si din partea clubului ma bucur pentru un jucator. El e un jucator pe care Academia l-a crescut, impreuna cu domnul Pigulea, ca a fost prima data la Luceafarul, la Bucuresti. Noi l-am crescut si suntem mandri de el, speram sa aiba aceeasi dezvoltare, crestere pe care a avut-o la noi. Trebuie sa avem rabdare, nu e un jucator format suta la suta", a spus Gheorghe Hagi pentru Dolce Sport. 

Acesta a adaugat ca Ianis a fost acontat de italieni inca de acum 3 ani, cand era foarte tanar si inca nu facuse pasul spre echipa mare de la Viitorul: "El e jucatorul Fiorentinei. Lucrul asta s-a facut acum trei ani, cand el nu avea nici 16 ani si clubul a facut un acord cu cei de la Fiorentina pe o suma importanta. Fiorentina tot timpul a crezut in el si sper ca el sa evolueze bine", a spus Hagi.

Iata mai jos un interviu al lui Gica Hagi, pentru pagina de Facebook a Viitorului

Ce ziceti despre transferul lui Ianis in calitate de antrenor si parinte?

Gheorghe Hagi: Asa cum am zis despre orice tanar din Academie, Ianis are mult talent, este inteligent, este un jucator cu foarte mare personalitate, isi doreste, munceste, vrea sa ajunga un mare fotbalist si sa-si construiasca o cariera importanta.

Ce i-ati spus cand a plecat?

I-am spus ca nu-i de ajuns talentul, trebuie sa munceasca si sa aiba ambitie, insa conteaza foarte mult si sansa, conjunctura si lucrurile neprevazute pe care nu le putem anticipa. Trebuie sa munceasca, sa fie ambitios, sa fie el si sa aiba personalitate.

Cand l-a dorit Fiorentina?

La nici 16 ani impliniti (august 2014), clubul nostru a incheiat un acord cu Fiorentina, care a platit o suma importanta pentru Ianis. Aceasta suma a constituit un sprijin important in alcatuirea bugetului clubului FC Viitorul si al Academiei Hagi. Acum transferul s-a definitivat, iar Ianis a plecat definitiv la prima echipa a Fiorentinei.

Ce inseamna acest transfer pentru Ianis?

Ianis este inca intr-un proces de formare, dezvoltare si perfectionare. Am vorbit cu el si era foarte entuziasmat si foarte increzator. Si-a dorit sa faca acest pas. Fiind inca intr-un proces de dezvoltare nu trebuie sa tragem imediat concluzii si trebuie avuta rabdare cu el. Clubul nostru si eu, ca antrenor, suntem mandri de el si speram sa creasca si sa-si dezvolte o cariera importanta.

Nu este prea tanar pentru a face acest pas?

Intr-adevar este foarte tanar, dar el isi doreste si simte ca poate face fata. Decizia am luat-o impreuna cu Ianis, iar acest lucru il va ajuta foarte mult in progresul lui.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Trei sferturi din elevii claselor terminale s-au înscris la BAC. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu
BRAT
Modifică setările cookies