Heikki Kovalainen, fostul rival al lui Michael Schumacher, operație pe cord deschis. Veste dură primită de fani

Heikki Kovalainen Formula 1 Michael Schumacher Sporturi Heikki Kovalainen / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 09:49
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 09:52

Heikki Kovalainen, fost pilot de Formula 1, urmează să suporte o operație pe cord deschis, punându-și cariera pe pauză

Pilotul finlandez Heikki Kovalainen, cunoscut atât pentru cariera sa de succes în Formula 1, cât și pentru tranziția recentă la raliuri, se confruntă cu o provocare importantă în afara pistei. După ce un control medical de rutină a dezvăluit o afecțiune cardiacă, acesta se pregătește pentru o operație pe cord deschis, care necesită întreruperea temporară a activității sale competiționale, potrivit bnnbreaking.

Diagnosticul primit de Heikki Kovalainen

În urma unui control medical de rutină efectuat la sfârșitul sezonului trecut de curse, lui Kovalainen i s-a descoperit o afecțiune cardiacă. "Este o boală ereditară pe care nu o pot controla", a mărturisit pilotul, subliniind gravitatea situației. 

Diagnosticul impune interdicția participării la activități fizice intense, o lovitură dură pentru un atlet obișnuit cu rigorile motorsportului profesionist. Fostul pilot McLaren și Renault, care a obținut succese notabile în raliuri, și-a exprimat atât dezamăgirea, cât și ușurarea că afecțiunea a fost identificată înainte de a avea consecințe mai grave.

Kovalainen, operat pe cord deschis

Operația pe care o urmează Kovalainen este o intervenție complexă. În timpul procedurii, inima sa va fi oprită temporar pentru a permite corectarea aortei. 

În ciuda riscurilor inerente unei asemenea intervenții chirurgicale majore, Kovalainen rămâne optimist. "Probabilitățile sunt de partea mea", a declarat acesta, referindu-se nu doar la șansele de a supraviețui operației, ci și la posibilitatea de a reveni la curse. Pilotul a recunoscut totuși și posibilitatea ca cariera sa pe pistă să se încheie, subliniind obiectivul principal de a se recupera și de a reveni la o viață normală.

Koavlainen își pune cariera pe pauză

Cariera de pilot a lui Kovalainen, în special planurile sale de a-și apăra titlul în Japonia cu noua mașină Yaris WRC2, a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată.

Comunitatea raliurilor și fanii din întreaga lume și-au manifestat sprijinul și și i-au trimis urări de bine pilotului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!