Fostul Premier Emil Boc, record personal la crosul de 6 kilometri de la Cluj, proba a Maratonului International

Fostul Premier Emil Boc, record personal la crosul de 6 kilometri de la Cluj, proba a Maratonului International

►Duminica 20:00 Finalele skandenberg: Ii paste bataia! 22:00 Stoica, primul meci in GLORY

Primarul Emil Boc a alergat, duminica, la crosul de sase kilometri, proba din cadrul Maratonului International Arobs Cluj-Napoca, la care s-au inscris peste 3.200 de competitori, edilul incheind cursa în 21 de minute, un "record personal", noteaza Mediafax.

Emil Boc s-a echipat, duminica, cu tricou, sort si pantofi de sport, dar a avut si un cronometru pe mana pentru a-si calcula timpul si a luat startul de pe stadionul Cluj Arena la crosul de 6 kilometri, proba a Maratonului International Arobs Cluj-Napoca, alaturi de mai multi angajati ai primariei clujene.

"Nu prea am avut timp sa ma pregatesc pentru cros. Mi-am propus ca in fiecare an sa parcurg cei 6 kilometri. Anul trecut am scos sub sase minute pe kilometru, iar acum m-am descurcat neasteptat de bine, am incheiat in 21 de minute, ceea ce inseamna un timp de sub 4 minute pe kilometru. Este un timp peste asteptari, un record personal pentru mine. Cel mai important mesaj pentru clujeni este sa participe la astfel de concursuri, pentru ca este cea mai ieftina investitie in sanatate", a spus Boc, la finalul cursei desfasurate pe strazille din zona stadionului.

In proba de semimaraton, de 21 kilometri, a alergat si un barbat in varsta de 81 de ani din Arad, Gheorghe Mosion, acesta fiind cel mai varstnic concurent inscris in competitie.

"Eu alerg de multi ani la concursuri de maraton si semimaraton, pentru ca asa cred ca imi mentin sanatatea. Am inceput sa alerg cand aveam 52 de ani, ca sa slăbesc si pentru ca am avut o boală la plamani, si de atunci nu m-am mai oprit. Ma simt acum, la 81 de ani, ca la 50 de ani. Ma antrenez acasa, la Arad, alergand cateva ore pe saptamana pe camp, la muncile campului. Anul acesta am alergat deja la probe de la maratonul de la Hunedoara si Alba Iulia, iar la Cluj-Napoca am participat la toate editiile. Anul trecut am alergat in 13 maratoane in tara, in acest an sper sa alerg in mai multe", a spus Mosion.

Acesta a trecut linia de finish, cu un timp, pentru prima oara, sub pragul de trei ore.

Proba de maraton, de 42 de kilometri, a fost castigata de kenyanul Elisha Sawe, cu timpul de 2:27.26 ore, iar cea de semimaraton de un sportiv din Targu Jiu, Bogdan Staicu, cu 1:08:16 ore.

Horatiu Morar, organizator al Maratonului International din partea Runners Club Cluj-Napoca, a declarat ca la editia din 2014 s-a inregistrat un record de participare.

"Este un record de participare in acest an, peste 3.200 de alergatori, din care cei mai multi s-au inscris la semimaraton. Traseul am incercat sa il alegem cat mai frumos pentru sportivi pentru a le putea prezenta orasul, zona centrala, Parcul Mare si malul Somesului", a spus Morar.

Alergatorii inscrişi la Maratonul International Arobs Cluj-Napoca au concurat la probele de maraton, semimaraton, maraton stafeta, crosul de 6 kilometri, iar pentru copii a fost organizata o cursa de 2 kilometri.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce spun autoritățile române despre pașaportul de vaccinare. Ce beneficii vor avea persoanele vaccinate
BRAT

Modifică setările cookies