Sporturi

FOTO Avem asigurată o medalie de aur la Europenele de tenis de masă! Finala de dublu feminin, de la 20:00: Samara / Dragoman - Szocs / Polcanova

Delegația condusă de președintele FRTM, Cristi Romanescu, merge ceas la Europenele de la Munchen. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2022, 15:34
Data actualizarii: Joi 18 August 2022, 15:42

UPDATE 15:00 Bernadette Szocs şi austriaca Sofia Polcanova vor fi adversarele Elizei Samara şi Andreei Dragoman, în finala la dublu feminin de la Campionatul European de tenis de masă.

Szocs şi Polcanova au trecut în semifinale de Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania), scor 3-0. În finala programată la ora 20.00, Berni şi Sofia vor juca împotriva perechii româneşti Elizabeta Samara/Andreea Dragoman. România are astfel asigurată o medalie de aur, una de argint şi una de bronz (prin Adina Diaconu) la CE de la Munchen.

Știrea inițială

Tenisul de masă românesc excelează la Campionatul European de la Munchen. Joi, după prânz, Eliza Samaara și Andreea Dragoman s-au calificat în finala probei de dublu după ce au eliminat perechea din Luxemburg, Xia Lian / Sara DeNutte, scor 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6). 

Eliza Samara și Andreea Dragoman vs Xia Lian

După un prim act pierdut, elevele antrenorilor Viorel Filimon și Mihaela Șteff au întors meciul și s-au distanțat treptat, în pofida ripostelor înșelătoare date de Xia Lian, jucătoarea de origine chineză în vârstă de 59 de ani! 

  • 27 de minute a durat partida câștigată de Eliza Samara și Andreea Dragoman 

În ultimul act, Eliza și Andreea vor întâlni duo-ul câștigător din confruntarea care începe la 15:00, Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (AUT) vs Adina Diaconu/Xiao Maria (SPA). 

La dublu, la Europene, nu mai are loc finala mică, astfel că Bernadette Szocs sau Adina Diaconu și-au asigurat treapta a treia a podiumului. 

Andreea Dragoman, sărbătorită!

La final, Elizabeta Samara și spectatorii din sala din Munchen au cântat pentru Andreea Dragoman, care-și sărbătorește ziua de naștere: "La mulți ani, Andreea! A fost un meci greu împotriva principalelor favorite, am fost bune și doar am vrut să fim în finală", a declarat Eliza. 

"E o plăcere să joc alături de Eliza, am multe de învățat de la ea, o ascult și mă bucur să joc alături de ea", a adăugat Andreea Dragoman. 

Modifică setările cookies